home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
„A zene mindenkié”
Tóth Lívia
2017.10.04.
LXXII. évf. 40. szám
„A zene mindenkié”

A Vajdasági Vakok Szövetsége az idén Zentán tartotta meg a nagy hagyományra és több évtizedre visszatekintő zenei fesztiválját, melynek egyúttal tehetségkutató szerepe is van.

A vakok és gyengénlátók zentai szervezete első alkalommal volt házigazdája a rendezvénynek.

A Zentai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete öt évvel ezelőtt, 2012-ben alakult meg. Munkája kezdetén negyvenegy tagot jegyeztek be, ez a szám mára száz fölé emelkedett. Tevékenységéhez tartozik a terepmunka, az orvosi tanácsadás, a pszichológusok és a pedagógusok bevonása a lelkisegély-nyújtásba, a modern kor követelményeinek megfelelő, úgynevezett beszélő számítógépek beszerzése, a fehér bot használatának tanítása, az előadások, a műhelymunkák és a különféle programok szervezése.


A fesztivál versenyzői Vladimir Panin és Györe Árpád társaságában (Fotó: Szögi Csaba)

A Művelődési Házban megjelent vendégeket és közönséget Vladimir Panin, a Vajdasági Vakok Szövetségének elnöke, Györe Árpád, a Zentai Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnöke és Perpauer Attila, a zentai községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja köszöntötte.

A fesztivál műsorában énekszámmal, valamint hangszeres produkcióval mutatkozott be Goran Rakić, Jasmina Sabovljev, Andrija Tihi, Tamara Radić, Ružica Vojnak, Mara Hornjak és Zora Ivančević. A versenyzőket Milan Đilas kísérte szintetizátoron.

A fellépők teljesítményét a Slađana Babin néptáncoktató, Masa Tibor zenetanár és Szögi Csaba újságíró összetételű zsűri értékelte. A bírák döntése alapján az első helyet Mara Hornjak, a másodikat Andrija Tihi, a harmadikat pedig Goran Rakić érdemelte ki, viszont a részvevők mindegyike elismerő oklevéllel térhetett haza. 

A jelenlevők nagy tapssal jutalmazták a versenyen kívül fellépő szegedi Ballai Anna Máriát, aki Andrea Bocelli szerzeményeit adta elő, továbbá a zentai Sarkantyú tamburazenekart.

A kellemes hangulatú est végén a műsorvezetők Kodály Zoltán örök érvényű mondásával búcsúztak, mely szerint a zene mindenkié.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..