home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A világháló fogságában
Összeállította: Talpai Lóránt
2013.09.04.
LXVIII. évf. 36. szám
A világháló fogságában

Internetmentesítő program — Használt papírt újrahasznosító nyomtató — A higiénikus fejhallgató

Internetmentesítő program
Korunk népbetegségének számít az internetfüggőség. Felmerül a kérdés, vajon gyógyítható-e az internethasználattal, illetve a különféle közösségi hálókkal szemben kialakult alárendeltség? A válasz igen, de állítólag bizonyos terápiákkal csökkenthető az internetezési kényszer. Francia kutatók egy csoportja például olyan különleges tapétát dolgoztak ki, amely azáltal, hogy nem engedi át a drót nélküli internethullámokat, megakadályozza a Wi-Fi-hez való hozzáférést. A termék iránt nagy az érdeklődés, különösen az oktatási intézmények körében, melyek azt szeretnék elérni, hogy tanítványaik ne internetezzenek telefonjukon az órák alatt. Hasonló szándékból, az Egyesült Államokban egy cég internetmentes elvonulást szervez isten háta mögötti helyekre. Az anti-social-cc oldal pedig vállalatok számára olyan szoftvert kínál, amely blokkolja az olyan oldalakhoz való a hozzáférést, amelyek elterelik a dolgozók figyelmét a munkától.

Használt papírt újrahasznosító nyomtató
A Toshiba elkészítette az e-Studio 306LP/RD30 nevű újrahasznosító nyomtató készülékét. A gép segítségével akár tízszer is lehet ugyanarra a papírra nyomtatni. A Pilot Frixion által gyártott, a szivárvány minden árnyalatában kapható speciális tollal pedig írni és rajzolni is lehet. Ezekkel az irodai eszközökkel a jövőben akár kilencven százalékban is csökkenhet a papírfelhasználás. Eddig ugyanis a felhasználók a rajta lévő szöveg elolvasása, bemutatása vagy felhasználása után legtöbbször megsemmisítették a papírokat. A jövőben azonban a Toshiba nyomtatójának hála újra felhasználhatják a szemétkosárba szánt papírosokat, melyeket immár „átmeneti dokumentum”-nak nevezhetünk.

A higiénikus fejhallgató
A Monster cég mindazok számára ajánlja legújabb fül- és fejhallgatóját, akik sportolás, illetve különféle fizikai tevékenység közben szeretnének zenét hallgatni. Az iSport Freedom névre keresztelt fülhallgató jól bírja az ütődést, ellenáll a pornak és a víznek, sőt még azt is túléli, ha mosógépben kimossák. A fejhallgató fülpárnáinak antibakteriális bevonata révén pedig higiénikusabb a készülék.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..