home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A végén szeretni fogjuk 6ix9ine-t?
Zvekán Péter
2020.09.04.
LXXV. évf. 36. szám
A végén szeretni fogjuk 6ix9ine-t?

A mindössze huszonnégy éves Daniel Hernandez, művésznevén 6ix9ine jelenleg egy megkerülhetetlen figurája a zenei színtérnek. Korábban írtam már róla, így a részletekbe nem mennék bele, de röviden ő az a srác, akit 2018-ban börtönre ítéltek, de aztán feldobott mindenkit, így korábban tudott szabadulni. Az év elején a koronavírus miatt végül házi őrizetbe került, most pedig már szabadlábon van. Egy megosztó figura, aki már a megjelenésével is borzolja a kedélyeket. Színes szivárványhaj és millió tetoválás. Szóval nem érthető az egész, de közben a házi őrizet óta ontja a dalokat, és be kell vallani, nem rosszak. Még a végén megszeretjük?

GOOBA

Először a Gooba című dala jelent meg. Ezt az otthonában forgatták le színes hátterekkel és természetesen a kihagyhatatlan alulöltözött táncosnőkkel. A szövegben arra játszott rá, hogy aki ellene van, az k***a be! A másik dolog, mely elég kemény momentum a klipben, hogy egy pillanatban az arca egy digitális egérré/patkánnyá változik — utalva a rat kifejezésre, mely besúgót jelent. Ez a recept és a tény, hogy ennyire bevállalós, jelenleg több mint 528 millió megtekintést hozott neki a YouTube-on.

 

 

TROLLZ

Régi, bevált módszer a zeneiparban, hogy ha egy dallal a figyelem középpontjába kerülsz, akkor az az után megjelenő számmal tudsz igazán nagyot dobni, természetesen akkor, ha megütöd a mércét. 6ix9ine ezt a Trollz című számával érte el. Ez egy kollaboráció, melyben Nicki Minaj volt a másik fél. Szerintem őt sem kell külön bemutatni. Úgy gondolom, ha amerikai női rapperekről van szó, akkor két erős név említhető, ez Nicki Minaj és Cardi B. Visszatérve, ez a szerzemény az internetes trollokról szól, és ezt a klipet is az előadó házában forgatták le. A végeredmény meghozta 6ix9ine számára azt a várva várt pillanatot, hogy dala első helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listáján. Megtekintésben jelenleg csaknem 250 milliónál jár. És hogy miért emelem ki a megtekintések számát? A cikk végén egy laza kalkulációval megbecsülöm, hogy csak az idén és csak a YouTube-ból mennyit kereshetett.

 

 

YAYA

Ez volt az utolsó házi őrizetben elkészített klip, mely ezúttal spanyol nyelven forgott. Tudniillik, előadónk olyan szerződést írt alá, amelyben angol és spanyol nyelvű korongot is készítenie kell. Ebben a képvilág nekem már egy kicsit erős, de lehet, ezzel csak én vagyok így. A lényeg, hogy ebben az előadó és több, lenge ruhában megjelenő hölgy tejjel locsolgatja egymást. Eléggé túlfűtött klip lett, jelenleg 134 millió megtekintésnél tart.

 

 

PUNANI

Ez az első olyan dal, amelynek videója már a szabadban forgott, és van is benne minden. Itt már méregdrága autók villannak fel, melyeknek 6ix9ine vagy az ablakában ül, vagy éppen a motorháztetőn lazul, miközben a járgány éppen egy hídon halad át. Tipikusan rengeteg készpénz és nagyon sok (talán) haver tűnik fel benne. Valamiért Amerikában van egy ilyen íratlan szabály, hogy akkor vagy menőbb, ha sokan vannak körülötted, azaz a ganggel mutatkozol. A dal mindössze 1 perc 39 másodperc, de akkorát ütött, hogy két hét alatt már 80 millióan voltak rá kíváncsiak, és ez a szám az elkövetkező időszakban csak nőni fog. A címet inkább nem fordítom le, ehhez én túlságosan prűd vagyok.

Az egész jelenség lényege, hogy 6ix9ine receptje működik. A brutális megjelenés, a gazdagság folyamatos arcba nyomása és az igazából jó dalok oda vezetnek, hogy ha még a klasszikus televíziók nem is adják le a klipjeit, nem érdekes, hiszen van egy YouTube, mely ráadásul fizet is. Az USA-ban 1000 megtekintés után körülbelül 5 dollár jár. Így ha összeadjuk az előadónk csak az idei megtekintéseinek számát, gyorsan megkapjuk, hogy 2020-ban három hónap alatt 6ix9ine csaknem 5 millió dollárt keresett. Ez azért nem semmi!

 

 


Kép: indigomusic.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..