home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A vártnál jobban növekedik Szerbia GDP-je
Szerbiai RTV
2021.05.12.
LXXVI. évf. 19. szám
A vártnál jobban növekedik Szerbia GDP-je

A Világbank regionális igazgatójával találkozott Aleksandar Vučić.

Linda Van Gelderrel a Világbank és Szerbia partnerségének új kereteiről, a GDP várható növekedéséről, a vasúti korszerűsítéséről, valamint a helyi közműfejlesztési projektekről tárgyalt a szerb államfő. A felek kiemelték, hogy rendkívül fontos az ökológiai fenntarthatóság erősítése, és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és éghajlattal szemben ellenállóbb gazdaságra való áttérés.

A szerb elnök megköszönte a Világbanknak és igazgatójának a kivételes együttműködést. Szerbia GDP növekedése a Világbank szerint 2021-ben 5 százalék lesz, ami 1,9 százalékponttal több, mint ami januárban várható volt. Vučić ebben a kontextusban hangsúlyozta, hogy komoly elemzéseket és részletes tervezést követően Szerbia készen áll a 6 százalékos növekedésre. Ugyanis az első negyedévben a tervezettnél jobb eredményt sikerült elérni, és az év végéig számos nagy projekt megvalósítását tervezik.

Fotó: Tanjug/ Sava Radovanovic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..