home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A város támogatja a harmadik mesterséges megtermékenyítést
VARJÚ Sára
2013.04.03.
LXVIII. évf. 14. szám

Megtartotta tizedik rendes ülését a szabadkai városi képviselő-testület, amelyen az eredetileg huszonhárom napirendi pont helyett húszról szavaztak a képviselők.

A városi tanács ugyanis az ülés előtt úgy határozott, hogy visszavonja az üzlethelyiségek bérbeadására vonatkozó javaslatot, az Városépítési Igazgatóság alapító okiratára tett javaslatot és a Palics Park kft. hatáskörére vonatkozó javaslatot is. A képviselők elfogadták tizennégy közvállalat alapításáról szóló rendelet módosítását az új törvényekkel összhangban.
Döntés született a mesterséges megtermékenyítés költségtámogatásáról is, amely azokat a párokat érinti, akik az állami egészségügyi biztosítás terhén már két alkalommal megpróbálkoztak ezzel az eljárással. A rendelet értelmében a párok akkor jogosultak támogatásra, ha az édesanya a kérvény átadása idején nem töltötte be a 41. életévét, a pár szerb állampolgársággal és legalább egy éve szabadkai lakcímmel rendelkezik, illetve megfelel az Egészségügyi Minisztérium mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos ügyek bizottsága által előírt egészségügyi kritériumoknak. Ilija Maravić, a Szerb Haladó Párt képviselője  rámutatott arra, hogy már 2005-ben megszavazták a mesterséges megtermékenyítő központ megalakítását a szabadkai kórház területén, amelyre a Tartományi Nagyberuházási Alap először 22 millió dinárt, majd 28 millió dinárt különített el, a megvalósítás mégis elmaradt. Maglai Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője a napirendi ponttal kapcsolatosan elmondta, hogy az ilyen esetekben nem a személyes és nem a párt-, hanem a közösségi érdekeket kell szem előtt tartani. A rent ellenszavazat és tartózkodó szavazat nélkül egyöntetűen fogadták el a képviselők.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..