home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A válságstáb döntött: Maradnak az óvintézkedések
Szerbiai RTV
2021.02.09.
LXXVI. évf. 5. szám
A válságstáb döntött: Maradnak az óvintézkedések

Nem lesznek enyhítések, a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések továbbra is hatályban maradnak - így határozott a szerbiai válságstáb.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakember az ülést követően azt mondta, nem is tárgyaltak az enyhítések lehetőségéről. Úgy fogalmazott, a koronavírus-számok magas szinten stabilizálódtak, de már látni, hogy enyhe növekedés lesz, miután visszatérnek az emberek a síelésről. Kockázatot jelent a brit vírusmutáns szerbiai jelenléte is. Emellett Kon kiemelte, aggódnak az előttünk álló ünnep, a szerb államiság napja miatt is, különösen annak fényében, hogy a beoltottak nagy többsége még csak az első adag oltást kapta meg. A szakember továbbra is óvatosságra és a szabályok betartására figyelmeztetett.

„A járványügyi helyzet felméréséből világosan látható, hogy magas szinten stabilizálódni látszik a helyzet, de sajnos enyhe emelkedés tapasztalható, ami annak tudható be, hogy sokan tértek vissza a síközpontokból, illetve annak, hogy jelen van a brit vírustörzs, amelyet több alkalommal is kimutattak, vagyis a brit vírusvariáns. Ami rendkívül fontos, felismertük, hogy az előttünk álló ünnepek egy további kockázati tényező. Különösen abban a pillanatban, amikor még nem oltottunk mind a két adag vakcinával. Hangsúlyoznom kell, hogy a vakcina csak akkor biztosít védelmet, ha mind a két adag oltóanyagot felvettük és ha ezek után elmúlt mintegy tíz nap.”


Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..