home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A vállalkozói közösség ünnepe
Szakáll Laura
2022.03.09.
LXXVII. évf. 10. szám
A vállalkozói közösség ünnepe

Lezárult a Vajdasági Mentorprogram második évada

A kezdő vállalkozásokat segíti a Prosperitati Alapítvány Vajdasági Mentorprogramja. Decemberben indult el a második képzés csaknem 30 mentor és 60 mentorált részvételével.

A sikeres vállalkozók saját tapasztalataikkal, megszerzett tudásukkal nyújtottak segítséget a résztvevőknek. A képzés célja, hogy erősödjön a vállalkozói szellem, valamint elősegítse a vajdasági vállalkozók közötti együttműködést. A második Vajdasági Mentorprogramot díjátadó ünnepség zárta.

— Egy olyan standardot tudtunk felállítani, amely nemcsak az első Vajdasági Mentorprogram sikeres lezárását garantálta, hanem mára már az egész Kárpát-medencébe kisugárzott és gyakorlatilag az összes határon túli régióban megvalósult. Ennek a része a zárógála, amely a teljes ciklus összegzésére, a kiemelkedő teljesítmények díjazására szolgál és arra, hogy azt a vállalkozói közösséget ünnepeljük, amelyet építünk a Gazdaságfejlesztési Programmal hat éve, a mentorprogrammal pedig két éve. Az idén 27 mentor és 53 mentorált fejezte be sikerrel a mentorprogramot — hangsúlyozta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

A képzést lezáró gálán Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket.

— Mint annyi más kezdeményezés az elmúlt tizenkét évben, de mondhatnék harminc évet is, ez is innen indult el, a Vajdaságból, mutatott példát a Kárpát-medencei magyar közösségeknek, hogy hogyan kell építeni egy nemzeti közösséget, hogyan kell sikerre vinni azokat a célokat, amelyeket közösen alakítunk ki, együttesen fogadtatunk el és utána együttesen valósítunk meg. 2019-ben merült fel az ötlet, hogy a gazdasági vállalkozásokból olyan hálót szőjünk, amely helyben és regionális szinten is erősíti ezeket a vállalkozásokat. Természetesen a Kárpát-medencében is ezeket a hálózatokat próbáljuk összehozni, együttes erővé alakítani — mondta Potápi Árpád János.

— Az összes rendezvény közül, amelyet a Prosperitati Alapítvány szervezett és csinált, talán a mentorprogram a legkedvesebb a számomra. Azért is különös ez a programja a Prosperitati Alapítványnak és a nemzetpolitikának, mert különbözik jóformán az összes többitől. Itt nem mástól kapunk támogatási energiát és lehetőséget, hanem a felgyülemlett tudás, tapasztalat és energia kerül továbbadásra. Ezzel a programmal tudjuk visszaigazolni, hogy a pénzbeli támogatásnak volt értelme, mert a mentorok is, és a mentoráltak is rájöttek arra, hogy érdemes tartozni valahová, valakikhez, érdemes egymást segíteni, mert így mindenki erősebbé válik. A mi közösségi társadalmunk egy összetett szervezet. Ennek az elmúlt öt-hat évben a vállalkozói réteg egy nagyon fontos alakítóerejévé vált. Egy olyan felülete a közösségi egymásra találásnak, ami azt megelőzően több mint két évtizedig nem létezett igazából nemzetpolitikai célkitűzésként. Akkor tudjuk igazán megerősíteni ezt a kapcsolatrendszert, ha az egzisztenciális szférát is beemeljük ebbe az építkezésbe. Azért fontos, amit a Prosperitati csinált, mert egy olyan életerős, ambiciózus, előrenéző, célokat megfogalmazó, célokért küzdő közeget emeltünk be a közösségépítésbe, ami azt megelőzően nem volt benne. A mentorprogram azért tud sikeres lenni, mert ez a fajta szemlélet, egymásra találás, ambíció, szándék ezen a programon keresztül valósul meg, csúcsosodik ki igazán — emelte ki Pásztor István.

A résztvevőket hat kategóriában részesítették elismerésben. A képzés a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Prosperitati Alapítvány és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete, valamint a Design Terminal együttműködésében valósult meg.

Fényképezte: Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..