home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A vagyont nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk megőrzésre
2021.05.05.
LXXVI. évf. 18. szám
A vagyont nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk megőrzésre

A tavalyi év során a zentai Régi Mesterségek Háza sikeresen pályázott egy riasztó- és megfigyelő rendszerre. Ezzel tettünk még egy lépést a régmúlt emlékeinek megőrzése felé, amiért köszönettel tartozunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának.

A szép idő beköszöntével a kiállításunk ismét kitárja kapuit az érdeklődők előtt — a téli hűvös napokon helyszűke miatt nem tudjuk fogadni a vendégeket. A látogatók a 024/814-261-es, illetve a 063/896-4780-as telefonszámon jelentkezhetnek. Az idén ősszel ismét egy rendezvényt kívánunk tartani, ahol a teljes tárlat megtekintése mellett lehetőséget nyújtunk különféle régi szerszámok és felszerelések kipróbálására: lábbal hajtós varrógéppel varrhatnak, kötelet fonhatnak, préseket, fúrógépeket, vasvágó fűrészgépet próbálhatnak ki a látogatók. A fiatalabbaknak pedig lehetőségük lesz különféle játékok elkészítésére, viasszal való pecsételésre, csigasorral való emelésre, a XIX. századi pénzhamisító gyurma kipróbálására.

Várjuk Önöket! — olvasható a közleményben, melyet Pecze Tamás, a zentai Régi Mesterséges Háza polgári egyesület elnöke juttatott el hozzánk.

Fényképezte: Hét Nap

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..