home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A tudás nem kopott meg
Tóth Tibor
2024.01.30.
LXXIX. évf. 4. szám
A tudás nem kopott meg

A hétvégén Szabadkán rendezték meg a XVIII. Winter Classic elnevezésű nemzetközi veterán-jégkorongtornát, melyen 7 ország (Kanada, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Szlovénia, Szerbia) 15 csapata vett részt. A három nap alatt játszott harminc mérkőzés bővelkedett szép megmozdulásokban, pazar gólokban, kiváló cselekben, ami gyakran tapsra késztette a tavaszt idéző napsütésben a lelátón helyet foglaló közönséget.

A 40 éven felüli korosztály számára rendezett tornának több nyertese is volt, mindhárom csoport 1., 2. és 3. helyezettje is serleget vehetett át a torna szervezőitől. Az A csoportban történt a 18 éves múltra visszatekintő versengés legnagyobb meglepetése, az eddigi tornákon diadalmaskodó Jesenice ugyanis büntetőkkel kikapott a Crvena zvezda csapatától, és a belgrádiak mögött a csoport 2. helyén végzett. A B csoportban a kanadai North Hockey és az újvidéki Vojvodina kimagaslott az ötfős társaságból. A csoportgyőzelmet kettejük csatája döntötte el, melyet büntetőkkel az észak-amerikaiak nyertek, és megszerezték a csoportelsőséget. A C csoportban dominált a házigazda Spartacus. A kék-fehérek a belgrádi Čunjevi csapatát 11:1-re, a kanadai Legends együttesét 5:0-ra, a bolgár Dinamót 2:1-re, a belgrádi Drvene nogice gárdáját pedig 6:1-re győzték le, és maximális 12 ponttal, egyetlen 100 százalékos csapatként a tornán, végeztek a csoport élén.

Sándor Zsolt, a torna fő szervezője, a Spartacus játékosa az utolsó mérkőzés után elégedettségét fejezte ki a torna színvonalát illetően, annak pedig külön örült, hogy a Spartacus veretlenül szerezte meg csoportjában az 1. helyet.

— Évről évre igyekszünk minél magasabbra emelni a torna színvonalát, ami érzésem szerint sikerült is. Törekszünk arra, hogy a csapatok elégedetten távozzanak Szabadkáról, ezért mindhárom csoport első három helyezettje elismerésben részesült, azaz serleget vihetett haza. A jövő évi tornára 4-5 csapat már jelezte részvételi szándékát, tehát minden bizonnyal újra betelik a 15-ös létszám — mondta Sándor Zsolt.

A torna eredményei: A csoport: Kiskőrös — Crvena zvezda 2:8, Jesenice — Basa Šumperk 7:0, Jesenice—Silesian 7:1, C. zvezda — Basa Šumperk 6:1, Kiskőrös — Basa Šumperk 1:3, Jesenice — C. zvezda 3:3, büntetőkkel 3:4, Silesian — Basa Šumperk 8:1, Jesenice—Kiskőrös 7:1, C. zvezda — Silesian 6:1, Kiskőrös—Silesian 1:8. Sorrend: C. zvezda 11, Jesenice 10, Silesian 6, Basa Šumperk 3, Kiskőrös 0 pont.

B csoport: North Hockey — Bled 8:2, Vojvodina — Old Boys 5:1, North Hockey — Kraljevi 7:0, Bled—Kraljevi 7:1, Vojvodina — North Hockey 1:1, büntetőkkel 1:2, Old Boys — Bled 4:0, North Hockey — Old Boys 4:3, Vojvodina—Kraljevi 8:0, Kraljevi — Old Boys 2:2, büntetőkkel 2:3, Bled—Vojvodina 0:8. Sorrend: North Hockey 11, Vojvodina 10, Old Boys 5, Bled 3, Kraljevi 1 pont.

C csoport: Spartacus—Čunjevi 11:1, Dinamo — Drvene nogice 2:2, büntetőkkel 2:3, Spartacus—Legends 5:0, Dinamo—Čunjevi 1:2, Drvene nogice — Legends 2:3, Čunjevi — Drvene nogice 2:1, Spartacus—Dinamo 2:1, Dinamo—Legends 1:2, Čunjevi—Legends 3:1, Spartacus — Drvene nogice 6:1. Sorrend: Spartacus 12, Čunjevi 9, Legends 6, Drvene nogice 2, Dinamo 1 pont.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..