home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A törökbecsei önkormányzat utasításai
Zséli Ágnes
2020.03.18.
LXXV. évf. 12. szám
A törökbecsei önkormányzat utasításai

Ülésezett a törökbecsei önkormányzat válságstábja

 

Utasításokat rendelt el a törökbecsei önkormányzat válságstábja a koronavírus miatt bevezetett szerbiai rendkívüli állapotra való tekintettel. Az ülést március 16- án délután hívta össze Saša Maksimović polgármester, a válságstáb parancsnoka.

Tizenöt pontban fogalmazták meg azokat az intézkedéseket, amelyeket a koronavírus miatt bevezetett rendkívüli állapot idején a polgároknak be kell tartaniuk. Az utasítások egyike például, hogy a munkáltatóknak ott, ahol erre adottak a feltételek, lehetővé kell tenniük, hogy az alkalmazottak otthonról dolgozhassanak. A termelés a községben nem szűnik meg, de a közintézményekben, az üzemekben, a kereskedelmi üzletekben, a különböző intézményekben növelni kell a fertőtlenítést, a tisztán tartást. Zárva kell tartani minden óvodát, iskolát, nyugdíjasklubot, sportlétesítményt. Keddtől a városháza közigazgatási hivatala nem fogad ügyfeleket. A 65 évnél felülieknek tilos elhagyniuk az otthonukat. Emellett a vendéglátóipari létesítmények munkaidejét 8-tól 20 óráig rövidítik le, azzal, hogy tiszteletben kell tartani a Szerb Köztársaság által meghozott 50 fős beltéri gyülekezési korlátozást, melyet az erre kinevezett munkacsoport felügyelői ellenőriznek.

A rendelet azt is előírja, hogy az önkormányzat által alapított közvállalatok igazgatói tegyék lehetővé a krónikus betegségben szenvedő és a 60 évnél idősebb alkalmazottaknak az otthonról történő munkavégzését. A munkáltatóknak különösen a szülőkre kell odafigyelniük, akiknek a gyerekei a rendkívüli állapot bevezetése miatt nem járnak óvodába, iskolába. Ezzel kapcsolatban a válságstáb hamarosan pontosabb információkat tesz közzé.

 A településen nem észlelhető nagyobb mennyiségű élelmiszer halmozása, azonban akadnak olyanok, akik nagyobb mennyiségben vásárolják a lisztet, burgonyát, szappant, tisztálkodási eszközöket. Mindennek ellenére azonban a boltok polcain eddig ezekből a termékekből sincs hiány. A kereskedelmi üzletekben a tisztaságra, fertőtlenítésre jobban odafigyelnek. A gyógyszertárakban nincs védőmaszk és kézfertőtlenítőszer sem. Azt pedig nehéz előrelátni, hogy a bánáti településre a védőeszközök mikorra érkeznek majd meg.

Március 17-étől Törökbecse önkormányzata telefonos szolgáltatást biztosított. A segélyszámot a 65 év felettiek hívhatják. Kérhetik az élelem házhoz szállítását, a gyógyszerek beszerzését. A községi költségvetésből elég pénz van erre a célra — mondják az önkormányzatnál. A munkát a Vöröskereszt önkéntesei végzik majd. A telefonos hívóközpont munkaideje minden nap reggel 7 órától 22 óráig tart. Az idősek a 023/775-701-es telefonszámot hívhatják, ha segítség kell nekik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..