home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
A tolerancia jegyében
K.E.
2009.10.14.
LXIV. évf. 41. szám
A tolerancia jegyében

Díjazottak - a polgármester társaságábanAz óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Népkönyvtár az idén is megszervezte a tolerancianapi szavalóversenyt az általános iskolás tanulók részére. A megmérettetés érdekessége, hogy a magyar anyanyelvű diákok szerb nyelven, a szerb anyanyelvű gy...

Díjazottak - a polgármester társaságában

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Népkönyvtár az idén is megszervezte a tolerancianapi szavalóversenyt az általános iskolás tanulók részére. A megmérettetés érdekessége, hogy a magyar anyanyelvű diákok szerb nyelven, a szerb anyanyelvű gyermekek pedig magyarul szavaltak.
Az egybegyűlteket Nagy Klára köszöntötte.
- November 16-án ünnepeljük a tolerancia napját, és az óbecsei többnemzetiségű közösségben az elfogadás kérdése nagyon fontos. Az idei évi programunk mottójául a többnemzetiségű barátság drága kincs gondolatát választottuk. Célunk, hogy megmutassuk a más-más nemzetek együttélésének előnyeit, értékeit, és azt, hogy nemcsak toleráljuk, elfogadjuk a sokszínűséget, hanem tiszteljük, ismerjük egymás kultúráját, hagyományait.
A szavalóversenyen hallhattuk Zelk Zoltán, Weöres Sándor, Kovács Barbara, Fehér Ferenc, Kertész Erika, Szabó Lőrinc, Nagy László, Desanka Maksimović, Miloš Crnjanski, Miroslav Antić, Brana Crničević stb. költeményeit.
A zsűrizés nehéz feladatát Šijačić Elizabeta, Radojević Magdolna, Mitić Tatjana, Toll Irén, Nagy Ildikó és Koncz Erzsébet vállalta magára.
Döntésük értelmében az alsósok kategóriájában Gucunski Goran (3. osztály) és Potrebić Tina (3.osztály) végzett az első helyen, második Velemirov Korina (3. osztály) és Mandić Aleksandra (4. osztály) lett, a harmadik helyet pedig Pejić Martin (3. osztály) és 3. Mrđanov Milica (1. osztály) szerezte meg.
A felsősök mezőnyében hárman osztoztak az első helyen: Kovács Boglárka (8. osztály), Čiplić Ivan (8. osztály) és Varnyú Adél (5. osztály). Második lett Popov Dragica (6. osztály) és Csúzdi Noémi(8. osztály), harmadik pedig Vajagić Tamara (7.osztály).
Minden résztvevő elismerő oklevelet kapott, a győztesek könyvjutalomban részsültek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..