home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A tervezett ütemben halad az építkezés
Tóth Tibor
2021.02.10.
LXXVI. évf. 6. szám
A tervezett ütemben halad az építkezés

Božidar Maljković, a Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, a spliti Jugoplastika csapatával háromszor BEK-et nyerő, korábbi kosárlabdaedző, Nenad Lalović, a Birkózó-világszövetség elnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megtekintették a Magyarkanizsán épülő Vajdasági Birkózóakadémián folyó munkálatokat.

Az impozáns sportlétesítmény néhány hónapja tető alatt van, már a belső munkálatokat végzik. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, hogy az akadémiának köszönhetően a város még nagyobb szerepet kap a szerbiai sportéletben, emellett a középiskolai oktatás, az idegenforgalom, a sportturizmus és a profi sport szempontjából is hatalmas jelentőséggel bír a létesítmény. Božidar Maljković kiemelte, hogy az olimpiai bizottság kihelyezett üléseit is megtarthatják majd a létesítményben, a modern felszerelés pedig lehetővé teszi, hogy külföldi sportolók edzőtáborozzanak a minden igényt kielégítő akadémián. Pásztor István elmondta, hogy az intézmény hozzájárul a vajdasági fiatal tehetségek felfedezéséhez, de persze nem biztos, hogy minden birkózóból nagy bajnok lesz, így az akadémiának az életre is fel kell készítenie a fiatalokat.

Az akadémián edző- és bíróképzést is szeretnének indítani, továbbá nem titkolt szándék, hogy a sportlétesítmény bekerüljön a nemzetközi birkózóélet vérkeringésébe.

Az akadémia épületének külső és belső hasznos területe 2928,83 négyzetméter. A sportcsarnok mellett a létesítményhez 49 ágyas kollégium, négy irodahelyiség, egy orvosi szoba és egy konditerem tartozik.

Az akadémia a budapesti Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, a Magyar Nemzeti Tanács és Magyarkanizsa Önkormányzata együttműködésével, a magyar kormány 963 millió forintos támogatásával valósulhat meg. A Vajdasági Birkózóakadémia a tervek szerint augusztus 10-éig készül el.

Fotók: Fejsztámer Róbert Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..