home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A távol-keleti ragadozó
Berta Attila
2018.03.18.
LXXIII. évf. 10. szám
A távol-keleti ragadozó

Lexus RC 300h

A japán tervezők minden idők egyik legszebb Lexusát alkották meg. A Lexus RC 300h egy varázslatos kupé, ám a hibridhajtás miatt csak a formája ragadozó. Igazi „megnézős” autó. És hogy mit takar ez a jelző? Nos, olyan kocsikra használjuk, amelyeket rendesen körbemustrál az utca népe. Amelyben ülve azt érezzük, hogy a figyelem középpontjában vagyunk. Elit klub ez, melybe nehéz bekerülni, hiszen attól, hogy van egy lapos, sportos kocsink, még nem fordul meg utánunk egy emberként az utca. Más kell a tagsághoz. A többség csak méregeti, nézegeti, mint a csodaszarvast, és kevesen sejtik, hogy mivel van dolguk. A hozzáértők pedig rögtön ontják is az információkat a járműről.
 
No de vegyük sorra a különlegességeket. Az első az A osztályú Mercedes volt. Ezt két ok miatt bámulták meg: az egyik, hogy a Mercit korábban nem jellemezte ilyen bumfordi forma, a másik pedig, hogy az egyterű modell a magas építése miatt megbukott a jávorszarvasteszten. Óriási csalódás volt a stuttgartiak számára, hogy az új kedvencük annyira borulásveszélyes, mint a tekebábu. Be is vonták a forgalmazását egy időre, amíg ki nem javították a hibát. Az újkori VW Beetle a formája és a legendás elődje miatt okozott feltűnést, a franciák keze alatt újjáéledt Dacia Logan a múltja miatt volt érdekes, a kétüléses Smart pedig kezdetben annyira kirítt az utca képéből amorf alakjával, hogy lehetetlenség volt átsiklani felette. És most itt van a Lexus RC 300h, mely egyedi dizájnnal hódít.
 
Van is mit nézni rajta, hiszen igencsak különleges egyik-másik megoldása. Az RC papíron az IS kupéváltozata, ám valójában csak távolról tűnik fel a rokonság a két kocsi között. Az RC ugyanis teljesen egyedi. Az orra olyan, mintha egy züllött, japán punkegyüttest kértek volna fel a megtervezésére. Mindentől elüt, ami ma divatos ebben az iparágban, és ez máris megadja a jármű pikantériáját.
 

 
A Lexus RC 300h első lámpái annyira bonyolult alkotások, hogy minden szögből másképp mutatnak. Semmi összefüggő vagy logikus elrendezés nincs a fényszórók vonalvezetésében, de éppen ettől olyan különleges. A lámpákon kívül az RC karakteréhez sokat hozzátesz az elöl található, Predator-szájra emlékeztető hűtőmaszk, hátul pedig, a kerekek mögött, a fésűs levegőztetők, melyek egyébként csak dizájnelemek, merthogy lyuk nincs rajtuk. Persze a Lexusnál sem most kezdték a szakmát, nem hagyták ki azt a jól bevált látványmegoldást sem, hogy a hátsó kerekek fölött kiszélesítették a karosszériát. Vitathatatlan, hogy a Lexus RC 300h formája rosszalkodásra csábít.


 
Odabenn egyébként a megszokott Lexus-kép fogad, az IS-ből ismert műszerfallal. A sofőr előtti kijelző természetesen digitális, a beltér pedig logikusan van elrendezve. Minden precízen működik, az összeszerelés első osztályú. A Lexus RC 300h méretei odabenn is nagyjából rendben vannak. A fejtér ugyan nem túl nagy, de ez a formából adódik. A hátsó részbe való bejutást azzal könnyítették meg a japán tervezők, hogy az első ülések, elektromos vezérléssel, előrecsúsztathatóak. A helykínálat két felnőtt számára megfelelő. A Mark Levinson HIFI-rendszer a legjobbak közé tartozik, és valóban szépen szól, viszont egy ilyen autóban a hangszórókból áradó muzsika helyett az ember inkább másféle hangokra vágyik. De aztán indításkor nem történik semmi...
Ennek oka, hogy a 2,5 literes hibrid motorja szinte hangtalan. A rendszerteljesítmény 223 lóerő, ami nem hangzik rosszul, habár ez így is a leggyengébb RC. A 300h persze nem lassú autó, viszont a hibridhajtás viselkedése normál módban „megöli” az élményt, ez pedig fájdalom és csalódás. A 8,6 másodperces 100-ra való gyorsulás nem kimagasló, ahogyan a 190 km/h-s végsebesség sem. Sport S/S+ üzemmódban persze nyújt némi élvezetet, ám ez a forma már alapjáraton is azért könyörög, hogy jól meghajtsák. Viszont aki túrakupénak veszi meg ezt a Lexust, annak hibátlan választás. A Lexus RC 300h fogyasztása már-már elképesztő, sőt, röhejes. Nehéz elhinni, hogy egy ilyen gép, főleg városi használat során, alig használ el többet 5 liternél. Pedig igaz. Mindez persze a zseniális Toyota-féle hibridhajtásnak köszönhető.
 
A 60 000 euró közeli ár nem kevés, de hát a szépséget és a hibridhajtást meg kell fizetni. Az Audi A5, a BMW 4 és a Mercedes C Coupe alkotta bombaerős, német trió tagjai közé valami olyasmivel kellett befurakodni, ami akkorát szól, hogy itt, Európában is meghallják. És a japánoknak, a jelek szerint, ez most sikerült. A kérdés már csak az, hogy a Lexus RC 300h mekkora gyomrost tud bevinni.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..