home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A tánc az életem, a hobbim, a munkám
(vas)
2013.02.06.
LXVIII. évf. 6. szám
A tánc az életem, a hobbim, a munkám

Immár harmadszor szervezték meg Adán a tehetségkutató Talentum Fesztivált, melyen tizenhat rendkívül tehetséges vajdasági fiatal előadóművész mutatkozott be a nagyérdeműnek. A zsűri soraiban G. Erdélyi Hermina színművésznő, Hajnal Anna előadóművész, Koncz Éva énekes, énektanár, Pálfi Ervin színművész, Peckó Róbert táncos, tánctanár és Szécsi Zsolt népitánc-pedagógus foglalt helyet, és döntésük értelmében a második helyezett a zentai Németh Antal néptáncos lett. Vele beszélgettünk eredményeiről és terveiről.

— Milyen táncos-zenés múlttal rendelkezel?
— 11 évre tekint vissza táncos múltam, másodikos kisiskolásként kezdtem ugyanis táncolni. Az idő múlásával egyre jobban érdekelt a kultúra és a népi tánc, ezért középiskolai tanulmányaimat is ebbe az irányba tereltem.
— Most mivel foglalkozol, és mik a jövőbeni terveid?
— Jelenleg a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola ötödéves diákja vagyok. Reményeim szerint a Táncművészeti Főiskola hallgatója leszek, de örülnék, ha sikeresen felvételiznék valamelyik hivatásos táncegyüttesbe is. A tánc az életem, a hobbim, és remélhetőleg a munkám is az lesz egyszer.
— A nagyecsedi cigánytáncot adtad elő a versenyen. A magyar népi tánc melyik fajtáját kedveled?
— Még nem gondolkodtam ezen. Egyikre sem mondanám, hogy a kedvencem, egyaránt szeretem ugyanis mindegyiket. Azért esett a választásom éppen a nagyecsedi tánc-ra, mert arra már a verseny előtt felkészültem, és azt gondoltam, hogy egy olyan produkció, amely már jól rögzült, előnyt jelenthet ezen a megmérettetésen.
— Milyennek tartottad a mezőnyt? Lámpalázad is volt?
— A fesztiválon sok remek produkciót láthattunk, leginkább az énekesek sorában, és kicsit féltem is, mert előadásommal kilógtam a sorból. Az volt nagyon zavaró, hogy az ének- és táncprodukciók kevéssé mérhetőek össze. Persze ez a zsűrinek okozhatott problémát.
— Hányadik alkalommal vettél részt a versenyen?
— Első alkalommal, de remélem, nem utoljára. Nagyon szeretném máskor is megmérettetni magam.
— Miért tartod fontosnak a Talentum Fesztivált?
— A fesztivál a vajdasági fiatalok számára egy olyan bemutatkozási lehetőség, amelyen megmutathatják tehetségüket. Ez fontos, hiszen erre kevés lehetőség nyílik.
— Meglepett a zsűri döntése, vagy számítottál arra, hogy a néptáncot a bírálóbizottság is kedvelni fogja?
— Nagyon meglepett az eredmény. Nem gondoltam volna, hogy a „dobogó” második fokára állhatok. A sikert a barátaimmal és egy korsó sörrel ünnepeltem meg. A 15 000 dináros nyereményemet a következő versenyre való felkészülésre szeretném fordítani.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..