home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A születés hete május elején
(—)
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
A születés hete május elején

2012-ben a magyarországi Születés Hete Közhasznú Egyesület megadta a jogot az Antropos Mentálhigiéné Egyesületnek, hogy első ízben Vajdaságban is megszervezhesse A születés hete elnevezésű rendezvénysorozatot. Lebonyolításában az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány eddig segített, ebben az évben pedig átvette a szervezés jogát.

A születés hete az évnek az a kiemelt hete, amikor a családalapítással kapcsolatos fontos információk egy egységes arculatú, magyarországi és határon túli (erdélyi és vajdasági) rendezvénysorozat keretében érhetők el az érdeklődők számára.
Célja és hitvallása szerint a különféle szemléletű csoportok egyaránt végezhetnek hasznos munkát a mindannyiunk számára fontos célok elérése érdekében. A mára mozgalommá vált kezdeményezés nemcsak egy héten át, hanem egész évben arra törekszik, hogy hidakat építsen — és ne falakat —, hogy segítse a párbeszédet a különféle szemléletű szakmai és civil csoportok között.
2013 májusban — Magyarországon tizenegyedik, Vajdaságban második alkalommal — szervezik meg A születés hetét. A rendezvénysorozat keretében az érdeklődők találkozhatnak a várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyermekágyas időszakkal, szoptatással és csecsemőgondozással kapcsolatos hasznos információkkal. A cél ezúttal is a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatása választási és döntési lehetőségeikről, a csecsemő-ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól.
A május 4-étől 12-éig tartó időszakban — a szervezők tervei szerint — több program várja az érdeklődőket. Ezek között találhatunk szakmai, tájékoztató és kulturális eseményeket; előadásokat, beszélgetéseket, filmvetítéseket. A rendezvénysorozat nem titkolt célja továbbá, hogy a várandós családokban tudatosítsák ennek az életszakasznak a fontosságát és szépségét; hogy a kismamákat megerősítsék nőiségükben; segítsék őket a babájukkal és a párjukkal való kapcsolatuk elmélyítésében.
A szervezők a program részleteit is hamarosan ismertetik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..