home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A szorgalom találkozása a sikerrel
Zséli Ágnes
2020.08.11.
LXXV. évf. 32. szám
A szorgalom találkozása a sikerrel

Törökbecse önkormányzata 30 000 dinárral jutalmazta a nemzedék diákjait. A tanulók a község öt általános és egy középiskolájában bizonyultak a legsikeresebbnek.

A bánáti község az elismeréssel az itthon maradásra biztatja legjobb diákjait, akiknél a tanulmányi eredményt, a különféle versenyeken való sikeres helyezést és a magaviseletet vették figyelembe. A legkiválóbbakat a továbbiakban is segítik majd, hiszen a községi költségvetésből több éve az utaztatásra, a diákotthon költségeire is bizonyos keretösszeget irányoznak elő.


Törökbecse község legjobb diákjai (a szerző felvételei)

A helyi középiskola legjobbjának az idén Vladana Rajkov bizonyult, akinek az érdeklődési köre igazán szerteágazó.

— A legnagyobb hangsúlyt az irodalomra helyeztem, a tanulmányaimat azonban teljesen más szakterületen folytatom. Az Újvidéki Egyetem Építőmérnöki Karára iratkoztam, mert úgy éreztem, hogy ez a szakma érdekel a legjobban. Az eddigi iskoláztatásom során az irodalmi versenyeken kitűnő eredményeket értem el, amire büszke vagyok. Emellett három éve a helyi Vöröskereszt Szervezet önkénteseként segédkezem. Az önkormányzattól kapott pénzösszeget nyelvtanulásra költöm, hiszen a mottóm nem más, mint hogy minél több nyelvet beszél az ember, annál többet ér. Nem tudom még, hogy a sors milyen utat szánt nekem, a tanulmányaim befejeztével azonban mindenképp a szülőfalumban alapozom meg az életem, azzal a céllal, hogy tudásommal, munkámmal az itt élő közösséget segítsem — mondta Vladana.


Bálint Martina

A helyi Miloje Čiplić Általános Iskola legjobb magyar ajkú nyolcadikosa Bálint Martina lett, aki az elmúlt nyolc évben igazán szorgalmasan tanult. 

— A tudás kizárólagosan az embert gazdagítja. Sikerült elérni a célomat, és boldog vagyok. Törekedtem, szorgoskodtam, legtöbbet az anyanyelvvel foglalkoztam, hiszen az a kincsünk, melyet ápolni, gazdagítani kell. A magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági szintű döntőjén harmadik helyezett lettem, ami újabb motivációt, lelki feltöltődést nyújtott számomra. Mindannak ellenére, hogy a nagybecskereki Egészségügyi Középiskolában, az általános nővérképző szakon folytatom a tanulmányaimat, a magyar nyelv számomra továbbra is a legnagyobb értéknek számít. A szüleim büszkék rám, én pedig tovább törekszem. A diákoknak azt üzenem, hogy legyenek kitartóak, tanuljanak, mert a tudást soha nem vehetik el tőlük — hangsúlyozta magabiztosan Martina.  

A község legjobb diákjait az egészségügyi előírásoknak megfelelően a városháza dísztermében köszöntötték. Az érettségizők a pénzjutalom mellé jelképes ajándékot is kaptak, melyet Saša Maksimović községi elnök adott át.

— A pénzjutalmat, melyet a község legkiemelkedőbb diákjainak folyósítunk, tavaly 20-ról 30 000-re emeltük. Ők a mi büszkeségeink, akik megérdemlik, hogy megjutalmazzuk őket. Boldog vagyok, hogy én köszönthettem községünk hét legjobb diákját, a törökbecseieket, a kumániakat, a beodraiakat, a bocsáriakat, és hogy átadhattam támogatásunkat, mely ebben a nehéz időszakban talán segít majd a továbbtanulásban. A tanulóknak Törökbecse címerével díszített ajándékokat kézbesítettünk, amivel arra szeretnénk emlékeztetni őket, hogy a szülőfalujuk a tanulmányaik befejezése után visszavárja őket — emelte ki a polgármester. 

Törökbecse községben a nemzedék diákja lett még a kumáni Anastasija Baračkov, a bocsári Katarina Mitrašinović, a beodrai Milan Radojčin, valamint a törökbecsei Danilo Rajkov és Ana Stančić

Ők heten egy új életútra lépnek, azzal a gondolattal, hogy ha az ember valamiben igazán jó akar lenni, legjobb barátja a tapasztalat és az elszántság.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..