home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
„A szívekben legyen karácsony”
(Tha)
2022.12.17.
LXXVII. évf. 50. szám
„A szívekben legyen karácsony”

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület A szeretet ünnepén címmel tartotta meg ünnepi rendezvényét.

A jelenlévőkkel Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait.

–Az ünnep napjain, amikor a világ rohanása megáll, amikor inkább a szívünk szeretete irányítja a teendőinket, amikor az ünnep melege bearanyozza a perceket, higgyünk rendületlenül abban, hogy lehetséges a csoda, amely jobbá teszi az embereket és a nagyvilágot. A csoda, amely leküzd minden akadályt, akár földrajzi távolságról, vagy anyagi nehézségről legyen szó, s egy asztalnál egyesíti az egész családot. Mert a Megváltó születésének ünnepe a csodáról is szól.

Higgyünk a karácsonyi csodában, részesüljünk belőle, s ajándékozzuk meg vele szeretteinket, családtagjainkat, barátainkat, embertársainkat. Hisz a karácsony az emberi szívekben, s nem az ajándékokban teljesedik ki. Szilágyi Domokos soraival kívánok mindenkinek békés ünnepeket:

„S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.”

A műsorban bemutatkoztak az egyesület néptáncosai, a legkisebbek, a Gyöngyök néptánccsoport, valamint a Tiszavirág és a Tiszafa néptánccsoport.   A Tiszácska leánykar bácskertesi karácsonyi népdalokat adott elő, felkészítő tanáruk, Varga Anna pedig szólóénekével bűvölte el a közönséget.

Az ünnepi hangulat színpadra varázslásához hozzájárultak a Szőke Tisza citerásai és az utánpótlás csoport is Mihók Attila vezetésével. 

A Tiszagyöngye népdalkórus Petőfi Sándor Távolból című költeményének megzenésített változatával kedveskedett az egybegyűlteknek.

Mómity Éva tanítónő 4. osztályos kisdiákjai ezúttal is betlehemes játékkal tették meghitté a karácsonyi műsort. Az esemény vendége a Palics Magyar Művelődési Egyesület Szederinda népdalköre volt, akik az Elindult Mária című karácsonyi összeállítást hozták el Törökkanizsára.

A rendezvényre érkezőket karácsonyi kézműves vásár várta a színház előcsarnokában.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..