home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A szerb kormány a parlament feloszlatását kérte az államfőtől
2023.10.31.
LXXVIII. évf. 43. szám
A szerb kormány a parlament feloszlatását kérte az államfőtől

Szerbia kormánya javasolta az államfőnek a szerbiai parlament feloszlatását és a választások kiírását. Az indoklásban az szerepel, hogy ezzel a társadalomban fennálló feszültséget csökkentenék és a politikai opciók közötti feszültségen is enyhítenének, illetve a demokrácia magas szintjét is fenntartanák.

A köztársasági mellett tartományi voksolást is tarthatnak, illetve bizonyos önkormányzatokban is lesz helyi szintű előrehozott választás, a többi között olyan településeken és városokban, mint Belgrád, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac.

Aleksandar Vučić pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy ezen a héten, szerdán vagy csütörtökön írja ki a választásokat. Ahhoz ugyanis, hogy a korábban emlegetett dátumon, december 17-én meg lehessen tartani a voksolást, az államfőnek november első napjaiban ki kell írnia a választásokat.

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..