home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A szerb elnök új intézkedéseket javasolt
Pannon RTV
2023.05.03.
LXXVIII. évf. 18. szám
A szerb elnök új intézkedéseket javasolt

Egyperces néma csenddel kezdődött a szerb államfő sajtótájékoztatója. Történelmünk egyik legnehezebb napja a mai, részvétemet fejezem ki az összes érintettnek – mondta Aleksandar Vučić, és hozzátette, nem engedhető meg, hogy még egyszer megismétlődjön egy ekkora tragédia.

A szerb államfő ajánlani fogja a szerb kormánynak, fontolja meg, hogy a kiskorúak esetében 14-ről 12 éves korra csökkentse a büntetőjogi felelősségre vonás lehetőségének korhatárát. 

A belgrádi iskolában történt lövöldözéssel kapcsolatban elmondta, az elkövető fiút a neuropszichiátriai klinika külön részében fogják elhelyezni, és a szüleit is őrizetbe vették. Az apját, mint a fegyver tulajdonosát tartóztatták le, amelyet nem megfelelően tárolt.

A gyerekeket nem tudjuk visszahozni, de megpróbálhatunk megakadályozni egy újabb tragédiát – hangsúlyozta a szerb elnök, és tíz javaslatot sorolt fel.

Ezek közül az első a fegyvertartási engedélyek kiadására vonatkozó moratórium bevezetése a következő két évre. Második: minden kiadott fegyvertartási engedély ellenőrzése. Harmadik: ellenőrizni a fegyvertartás módját a személyeknél. Továbbá, ellenőrizni kell minden lőtér munkáját. Büntetőjogi felelősséget kell megfogalmazni mindazokkal szemben, akik kiskorúakat fegyverhasználatra oktatnak. Mindezek mellett Vučić megemlítette az erőszakos jelenetek sugárzásának tilalmát, mert ezek káros hatással vannak a kiskorúakra. Véleménye szerint be kell vezetni a kötelező drogtesztet a kiskorúak számára nyolchavonta. Szükség van olyan egységekre, amelyek azonnal reagálnak a kortárs erőszakra, valamint tiltsák meg a dark webre való belépést.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..