home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A számok világa, avagy a világ számai
Komán Zsombor, Brassó (Az írás a Bánáti Újság nyári újságíró-iskolájában készült)
2008.10.01.
LXIII. évf. 40. szám

Ez a szomorú valóság. A számoké a világ.Testvéremmel elmentem az önkiszolgálóba 2 db 500 grammos kenyeret, 3 liter tejet, 500 gramm sajtot meg 200 milliliter tejfölt vásárolni, mert otthon elfogytak ezek az étkezési cikkek. Anyumnál nem volt több pénz, csak 15 lej. Azt mind nekünk adta.Elballagtunk...

Ez a szomorú valóság. A számoké a világ.
Testvéremmel elmentem az önkiszolgálóba 2 db 500 grammos kenyeret, 3 liter tejet, 500 gramm sajtot meg 200 milliliter tejfölt vásárolni, mert otthon elfogytak ezek az étkezési cikkek. Anyumnál nem volt több pénz, csak 15 lej. Azt mind nekünk adta.
Elballagtunk az üzletig a nagy melegben. Hihetetlen volt, reggel 9 órakor 35 Celsius-fok.
Végül valahogy odaértünk a fél kilométerre levő boltba. Szerencsére üres volt. Hamar betettük a kosárba az 1 kilogramm kenyeret, a 3 liter tejet, az 500 gramm sajtot és a 200 milliliter tejfölt. Mielőtt odaértünk volna a kasszához, megkértem a tesómat, nézze meg a tej árát. Visszatérve azt mondta, elég drága. Felháborodva rivalltam rá, hogy mennyi az az elég drága? Mert én nem tudok ilyet kifizetni, hogy elég drága vagy elég olcsó, csak konkrét összeget!
Nem volt mit tenni, odamentünk a kasszához, mire az eladó azt mondta, hogy 18 lej. Ki kellett venni egy 3 lej értékű tejet, hogy ki tudjam fizetni a számlát. Hazafelé veszekedtem a testvéremmel, hogy miért nem tudta megmondani a tej árát, és hogy miatta kiabálni kezdett a boltos.
Mikor hazaértem és lenyugodtam, ráébredtem arra, hogy a számok hatalmukba kerítettek engem is. Gondoltam, mindenkinek szólok erről, hátha közös erővel legyűrjük a számok zsarnokoskodó uralmát.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..