home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A szakmát kell hangsúlyozni
(T. T.)
2014.04.09.
LXIX. évf. 15. szám

Pénteken a palicsi Vigadó kongresszusi központjában került sor a Palicsi-tó keleti partjára tervezett gyógyfürdő- és szállodakomplexum ötlettervére érkezett pályaművek kiállításának megnyitójára. A 45 pályamű közül a zsűri hatot választott ki.

A nyertes belgrádi AGM Team 1 millió 150 ezer dinárnyi jutalomban részesült. Szabadkának a Palicsi-tó partján huszonkét hektárnyi, építkezésre szánt területe van, mely a beruházókat várja. Goran Gabrić, a Palics Park közvállalat igazgatója elmondta, hogy a cég sokat dolgozik annak érdekében, hogy Palics idegenforgalmi részén kiépüljön a kommunális infrastruktúra. Csipa József, a beérkezett ötletterveket elbíráló zsűri elnöke kiemelte, hogy a díjazott munkák lesznek majd az alapja annak a rendezési és tervdokumentumnak, amelynek kidolgozására a közeljövőben kerül sor. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy egyre inkább kell hangsúlyozni a szakma jelentőségét, és hogy a beruházások minőségét, illetve megvalósíthatósági szintjét nem a politikai döntések fogják meghatározni.

— Ez a mai esemény apró lépés abba az irányba, hogy Palicson megvalósítsuk mindazt, amiről már évtizedek óta álmodunk. A cél, hogy a turisztikai komplexum felépítése terén jelentős beruházásra kerüljön sor. Az elkövetkező időszakban olyan információk kerülnek majd a közvélemény elé, amelyek azt bizonyítják, hogy konkrét lépéseket teszünk annak érdekében, hogy Palicson a beruházások megkezdődjenek és megvalósuljanak — mondta a polgármester. A pénteken megnyílt kiállítás április 13-áig tekinthető meg.              

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..