home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A szájmaszk is lehet egyedi és divatos
Tóth Lívia
2020.08.16.
LXXV. évf. 32. szám
A szájmaszk is lehet egyedi és divatos

A szájmaszk vagy arckendő a koronavírus-járvány miatt került a világ minden táján előtérbe, de ha már viselni kell, akkor sokan nemcsak védőeszközként, hanem divatcikként, az öltözék kiegészítőjeként is kezelik.

Véd, és még jól is mutat — gondolják azok, akik a színes, házi készítésű szájmaszkokkal nemcsak a kreativitásukat, hanem az egyéniségüket is szeretnék megmutatni. Esetleg azt, hogy ki a kedvenc rajzfilmhősük, együttesük, mi a csillagjegyük. Ezzel nincs is gond, csak az esztétikai szempontok mellett ne feledkezzünk meg a maszk helyes használatáról sem. 

Persze azoknak sem kell szomorkodniuk, akik nem tudnak varrni, hiszen az interneten szinte bármilyen maszk megrendelhető. Vannak keleties motívummal ékesítettek, batikoltak, virágosak, lepke, kutya, macska és más állatok képével díszítettek. Sőt, akár a saját kutyánk fotóját is rányomtathatjuk. Vagy bármi mást, ami eszünkbe jut. A fenntarthatóságot előtérbe helyezők újrahasznosított, illetve maradék anyagokból összeállított példányokat is találhatnak. Az áruk 10 és 15 euró között alakul, illetve akciósan 800—1000 dinárért is megkaparinthatjuk őket, de ne feledkezzünk meg a szállítási költségről sem, mely 250-től akár 500 dinárig is terjedhet.

A sorból természetesen a híres divatcégek és tervezők sem akarnak kimaradni, ezért piacra dobták a kreációikat. Akadt, aki Swarovski kristályokkal díszített maszkot álmodott meg, mások flitterrel, tüllel, egzotikus tollakkal igyekeztek egyedivé tenni a saját darabjaikat. Úgy vélik, ha már az embereknek a járványhelyzet miatt olyasmit kell viselniük, ami a fél arcukat eltakarja, akkor legyenek trendik. Éppen ezért díszdobozban kínálják a Louis Vuitton, a Gucci meg a többi nagy világmárka logóját viselő maszkokat. Az viszont a dicséretükre válik, hogy a kapacitásuk egy részét orvosi maszkok készítésére használják.

A magyarországi dizájnerek sem csak tervezik és árulják a maszkokat, hanem jótékonykodnak is. Például az ebből származó bevételük bizonyos százalékát olyan cégeknek ajánlják fel, amelyek orvosi maszkokat gyártanak, illetve kórházak és más rászoruló szervezetek támogatására fordítják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..