A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet abban a középiskolában igényelhetnek, amelybe járnak.
2022.07.27.
LXXVII. évf. 30. szám
A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet abban a középiskolában igényelhetnek, amelybe járnak.

Értesítés az utazó középiskolások részére

I. A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet abban a középiskolában igényelhetnek, amelybe járnak.

Megjegyzés:  Ez csak a szabadkai önkormányzat területén élő diákokra vonatkozik.

II. Azok a diákok, akik  Szabadkáról Topolyára, Magyarkanizsára, Zomborba, Törökkanizsára vagy valamely más községbe utaznak iskolába, támogatott havi bérletet Szabadka Város Ügyfélszolgálatában igényelhetnek 2022. július 26-től augusztus 15-ig. Az igazolásokat a havi bérletekhez 2022. augusztus 23-ától 31-éig lehet felvenni 10.00 órától 13.30-ig a közigazgatási hivatalban, a Szabadság tér 1. szám alatt, a városháza III. emeletén a 305-ös irodában.

A havi bérlet igényléséhez a diákoknak mellékelniük kell:

  • a személyi igazolvány fénymásolatát (ha a diáknak még nincs, akkor az egyik szülőét);
  • az iskolától kapott hitelesített igazolást a beiratkozás tényéről (a bizonylatnak tartalmaznia kell a szakmai profil megevezését, és hogy a diák először iratkozik az adott osztályba);
  • a pozitív tanulmányi eredményt bizonyító okmányt (az iskola igazgatója és az osztályfőnök által aláírt, az iskola pecsétjével ellátott diákkönyvecske hitelesített másolata vagy a bizonyítvány hitelesített másolata).

III. A rászoruló diákok, akik nem tudják fizetni a havi bérlet árának rájuk eső részét, forduljanak Szabadka Város Szociális Központjához, az Aleksa Šantić utca 27. szám alatt, ahol kérelmezhetik a havi bérlet fennmaradó részének kifizetése alóli felmentést.                                          

Megjegyzés:

  • A diákok 1,800.00 dinárt fizetnek a havi bérlet árából.
  • A középiskolák I. osztályába járó azon diákok, akik a környező községekben olyan szakra járnak, ami létezik a szabadkai középiskolákban is, a havi bérlet teljes árát fizetik. Ez alól kivételt képez, ha az adott iskolaévben nem nyílt szak azon a nyelven, amelyen a tanuló iskoláztatását folytatja.
  • Azoknak a diákoknak az utazását, akik olyan szakokra járnak a szomszédos városba vagy községbe, amelyek Szabadka Város területén nem nyíltak abban az évben, amikor a középiskola első osztályába iratkoztak, viszont később Szabadkán is indultak, az önkormányzat továbbra is támogatja.
  • Az osztályt ismétlő diákok nem részesülnek útiköltség-térítésben.

Tájékoztatás a 024 626 883-as telefonszámon kérhető.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..