home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A szabadkai főpásztor fogadta a Vajdasági Képviselőház elnökét
2021.04.27.
LXXVI. évf. 16. szám
A szabadkai főpásztor fogadta a Vajdasági Képviselőház elnökét

Mgsr. Večerin Slavko, szabadkai megyéspüspök 2021. április 27-én, kedden fogadta Pásztor István urat, a Vajdasági Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövegség elnökét.

Večerin püspök és Pásztor elnök úr az aktuális politikai-társadalmi helyzetről, valamint a tartományi és helyi szinten működő kormányzati szervek és a Szabadkai Egyházmegye közötti együttműködés előmozdításának lehetőségeiről beszélgettek.

Večerin püspök köszönetet mondott Pásztor elnök úrnak azért a jelentős támogatásért, melyet Magyarország, a Magyar Nemzeti Tanácson keresztül, nyújtott a szabadkai Szent Teréz székesegyház és más templomok felújítására, különféle pasztorális kezdeményezések megvalósítására, valamint a szabadkai Paulinum Kisszeminárium és Klasszikus Gimnázium működésére. Az említett támogatásnak köszönhetően az elmúlt években több templom is megújult, új hittantermek épültek, és számos pasztorális-nevelési projekt valósulhatott meg.

Pásztor elnök úr a beszélgetés során arra emlékeztetett, hogy a Szerbiában élő magyar kisebbségi szervek és intézmények és a Szabadkai Egyházmegye között már msgr. Pénzes János vezetése alatt is igen jó volt az együttműködés, ami az Elnök úr reményei szerint a továbbiakban is megmarad és fejlődni fog.

A találkozó végén mindkét fél készségét fejezte ki, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Katolikus Egyház működése és előrehaladása az egész társadalom számára előnyős legyen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..