home 2024. május 24., Eszter napja
Online előfizetés
A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagóga ikonográfiája
2020.05.12.
LXXV. évf. 19. szám
A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagóga ikonográfiája

A Silentium sorozat legújabb füzeteként megjelent Negyela László Márk: A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagóga ikonográfiája című kiadvány.

A gazdagon illusztrált Silentium-füzetben a zsinagóga rövid építéstörténete mellett bemutatásra kerülnek az épület vallási tárgyai (berendezései) és a zsinagóga feliratai.

Negyela László Márk (Szabadka, 1984-) teológus, kulturális örökségvédelmi szakember. Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen, a Belgrádi Egyetem Teológiai Karán és a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát. Kutatási területe a szakrális épületek újrahasznosítása, örökségvédelme, megváltozott tevékenységű egyházi örökségek. A Bácsmegyei Napló és Az Úr építi magazinok vezető szerkesztője. Negyela László Márk 2011-2014 között a szabadkai Jakab és Komor téri zsinagóga kurátora volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..