home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A saria
FODOR Gábor
2015.11.02.
LXX. évf. 43. szám
A saria

A közelmúltban megkérdeztek egy híres amerikai, muzulmán vallással foglalkozó írót, hogy miért harcol az iszlám ellen. A válasza rövid volt: „Mert az iszlám harcol ellenünk. És mivel a közelmúlt történései bebizonyították, hogy nem ismer sem határokat, sem kegyelmet, ezt egészen addig fogja tenni, amíg le nem győz bennünket, vagy amíg remélhetőleg meg nem állítjuk.”

Láthatjuk, hogy manapság több millió muzulmán menekül Nyugatra a maguk által teremtett szörnyűségek elől, és miattuk az iszlám hamarosan olyan országokban is elterjedhet, amelyek szinte teljesen mentesek voltak a muzulmánoktól. Az iszlám természete pedig az, hogy mindenhol elterjedjen. A közelmúltban hallgattam egy rádióműsort, melyben egy világutazó arról beszélt, hogy már Európa nagyvárosaiban is vannak olyan negyedek, ahol a saria törvénye uralkodik. Van, ahol ezek még a turistáknak nyomtatott városismertető katalógusokban is fel vannak tüntetve mint veszélyes és nem ajánlott zónák, ahol még a rendőrök sem intézkednek. A saria pedig az a törvény, amely az iszlám valláson alapszik, és amely szerint az iszlám követői ítélkeznek, illetve élnek. A X. században keletkezett, és követői számára a cél szentesíti az eszközt, vagyis minden áron be kell tartani vagy tartatni — ha máshogy nem sikerül, akkor erőszakkal. Az iszlám végső célja egy világméretű kalifátus létrehozása, melyet a saria ural. Az a világ, amelyről az iszlám követői álmodnak, olyan hely, amelyet Allah és prófétája kívánságai szerint irányítanak. Ez egy olyan társadalom, amelyben nincs helye a szabad beszédnek, a véleményszabadságnak, és a rendszer legcsekélyebb kritikáját is halállal büntetik. Nincs helye a vallásszabadságnak sem, hiszen mindenkinek Allahban kell hinnie. A saria törvénye szerint naponta ötször kell imádkozni, „halal” ételeket kell enni, és mindenkit meg kell ölni, akár a családtagokat is, ha azok eltérnek az iszlám szabályaitól. A saria szerint a férfiaknak több feleségük is lehet, azaz nem tilos a poligámia, ráadásul a nők a férfiak tulajdonai, akiket verni is szabad.

A saria egy olyan társadalmat akar létrehozni, amelynek alkalmazkodnia kell egy, a VI. században élt vallási vezető világnézetéhez. A saria szerint a nők nem sétálhatnak egyedül az utcán, azaz csak akkor mehetnek ki a házból, ha egy férfi családtag is velük van.
Létezik ezenkívül olyan törvényi rendelkezése is, hogy a lopást kézlevágással kell büntetni, vagy például meg kell hurcolni az olyan párokat, amelyek házasság nélkül élnek nemi életet. A törvényt az elavultsága ellenére megpróbálták modernizálni, hiszen az is benne van már, hogy a nők nem vezethetnek autót, noha a saria kialakulásakor nem léteztek gépjárművek. Az Iszlám Állam által meghódított területek tengerparti részein tilos a nők fürdőmedencébe való belépése is, amire táblák is figyelmeztetik őket.

Az igazi muzulmánok mindezt természetesen elítélik, szerintük a valódi iszlám nem ilyen. Ők az iszlámot a béke vallásának tartják. Igaz muzulmánok nyilatkozták, hogy a hamis muszlimok a Közel-Keleten megszerzik a vízforrásokat, felrobbantják a gátakat, esetleg megmérgezik a vizet, és ezzel földönfutóvá tesznek ezreket. Elveszik a békés emberek életterét, elzavarják őket az otthonukból, a játszótereikről. Ezáltal a gyerekeik nem látnak és tanulhatnak mást, mint az erőszakot. Nem tanulnak mást, mint bosszúszomjat és az ellenség gyűlöletét. Szerintük a világnak meg kellene értenie, hogy Irak tele van civilizált, intelligens emberekkel. Ez itt a civilizáció bölcsője. Még az Édenkert is itt volt, ahogyan a Szentírás leírja. A menekülttáborok pedig építészekkel, zeneművészekkel és tanárokkal vannak tele.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..