home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva
Zséli Ágnes
2020.03.24.
LXXV. évf. 12. szám
A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva

Törökbecse községben szigorított rendelettel, a rendkívüli helyzethez alkalmazkodva tartanak nyitva az üzletek és a közintézmények.

A kijárási tilalomra való tekintettel a szupermarketek és üzletláncok eladási egységei reggel 7-től délután 3-ig tartanak nyitva. A falu nyolc gyógyszertárában és a vegyesboltokakban legfeljebb 4 óráig lehet vásárolni.

Az önkormányzat válságstábja döntést hozott a mezőgazdasági tevékenységekre vonatkozóan is. Ezt vasárnap tették közzé a község honlapján. Ebben az áll, hogy a bejegyzett gazdasággal rendelkező földműveseknek nem szükséges kérvényezni, hogy kimehessenek földjeikre. Kortól függetlenül reggel 5 és 20 óra között traktorral, vagy más mezőgazdasági géppel kimehetnek a határba. Ami viszont az állattenyésztőket illeti, a kijárási tilalomra való tekintettel, a jószágok legeltetéséhez vagy más tevékenységhez a kisgazda az igazolást a Mezőgazdasági, Erdészeti- és Vízgazdálkodási Minisztérium honlapján, a www. minpolj.gov.rs-en kérvényezheti. Az önkormányzat illetékesei arra is felszólítanak, hogy a földművesek a munkavégzéshez nem vihetnek magukkal munkásokat, mivel a tevékenységet kizárólag azok végezhetik, akiknek bejegyzett gazdálkodásuk van.

A közintézményeket illetően a községi Művelődési Házban lemondtak minden eseményt, a Népkönyvtár nem fogadja olvasóit és a Városi Múzeum sem látogatható.

A Komunalac Közvállalat alkalmazottjai pénteken megkezdték az utcák, közterek fertőtlenítését — tudtuk meg Vladimir Radišić igazgatótól. Azt is elmondta, hogy a városi piac ezidáig működött, azonban tervbe vették, hogy szerdától a bejárati kapujára valószínűleg lakat kerül. Minderről a helyieket időben tájékoztatják majd.

A rendkívüli állapot bevezetését követően Törökbecse önkormányzata telefonos szolgáltatást biztosított. A segélyszámot a 65 év felettiek hívhatják. Kérhetik az élelem házhoz szállítását, a gyógyszerek beszerzését. A munkát a Vöröskereszt önkéntesei végzik. A telefonos hívóközpont munkaideje minden nap reggel 7 órától 15 óráig tart. Az idősek a 023/775-701-es telefonszámot hívhatják, ha segítség kell nekik.

Március 21-én a helyi Egészségház is közzétette a házi orvosok telefonszámát, annak érdekében, hogy az intézményt minél kevesebben látogassák.


A törökbecsei egészségház (a szerző felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..