home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A randizás evolúciója
Apró József
2023.04.26.
LXXVIII. évf. 17. szám
A randizás evolúciója

Folyamatosan gyorsuló világban élünk, havonta jönnek új trendek, legyen szó divatról, ételről, zenéről, melyek az egyik hónapban még menők, a következőben viszont már senki nem beszél róluk, és nincs ez máshogy a randizással sem.

Ahogy a kommunikációnk java, úgy az ismerkedés is szinte teljesen átkerült a kibertérbe. Legyen csak annyi, hogy ráírunk valakire Facebookon vagy regisztrálunk a leghíresebb nemzetközi randiappra, a Tinderre, mely a világ 197 országában jelen van, több mint 75 millió aktív felhasználóval. Az alkalmazás éppen egy arculatváltással próbálkozik, a megítélését szeretné megváltoztatni, mivel sokan csak egyéjszakás kalandokat kínálóként ismerik. Nemrég el is indította első marketingkampányát, melyben azt hangsúlyozza, hogy a tinderes randikból hosszú távú kapcsolatok is kialakulhatnak. A szoftver szolgáltatásai jelenleg még ingyenesek, ám a The League nevű exkluzív társkereső sikerén felbuzdulva (melyeket heti 1000 dolláros áron kínálnak) a Tinder is fontolgatja a fizetős verzióját havi 500 dollárért, mely pluszköltségért cserébe olyan prémiumfunkciókat tesz elérhetővé, amelyek előnyt nyújthatnak majd az előfizetők számára párjuk megtalálásában.

Tény, hogy az online társkeresés új távlatokat nyitott meg az emberek és a randizás előtt, hiszen otthonról kényelmesen, az ágyban fekve is megismerkedhetünk bárkivel, legyen az illető bárhol. Ahogy a személyes tapasztalatok is eléggé különbözőek, a randiappok megítélése is igen vegyes. Mindegyikünk ismeretségi körében van olyan, aki valamilyen módon online találta meg élete párját, de olyan is szép számmal akad, akinek finoman fogalmazva sem a legjobbak a tapasztalatai. És nem csak arról van szó, hogy nem lehetünk biztosak benne, hogy a képernyő túloldalán lévő ember ugyanúgy fest majd a valóságban is (elég csak megnézni az Instagram-fotókat, a való életben gyakran fel sem ismerni az illetőt), és nem is csalásokra specializált felhasználókra kell gondolni, mint a híres The Tinder Swindler. A rossz megítélés inkább abból adódik, hogy az 50 000 randiapp-felhasználó körében végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 42 százaléka nem volt egyedülálló.

Az online randizás csapdájából menekülőknek próbál megoldást nyújtani a Pear Ring, mely a jegygyűrű ellentéte. Egy teljesen egyszerű, de egységes megjelenéssel bíró zöld színű ékszer, mellyel azt jelezzük, hogy nyitottak vagyunk egy kapcsolatra. Már Magyarországról is rendelhetünk, és hamarosan még több államban válik elérhetővé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..