home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A programozás és a folyamatos tanulás a biztos jövő
2022.10.01.
LXXVII. évf. 39. szám
A programozás és a folyamatos tanulás a biztos jövő

A digitális világ fejlődése és térhódítása nem egy science fiction mozi, hanem a mindennapi életünk és tapasztalásaink sora. Ma már teljesen elképzelhetetlen, hogy munkafolyamatok elvégzéséhez, tanuláshoz, kommunikációhoz vagy a szabadidő eltöltéséhez ne használjuk a digitális eszközöket vagy platformokat.

A digitalizáció rendkívül megkönnyítette az életünket, de tőlünk is folyamatos fejlődést és tanulást kíván, a modern kor újításai ugyanis már naprakészen beköszönnek, és megváltoztatják eddigi életünket, szokásainkat. A digitális világ a gyereket is megszólítja, a videójátékok, érdekes animációk és a közösségi platformok rendkívül népszerűek a köreikben. Számukra igazán fontos, hogy komfortosan eligazodjanak, vagy akár maguk is a digitális jövő alkotóivá váljanak.

A programozás már gyermekkorban elsajátítható tudás, melyre a gyerekek biztos jövőt tudnak építeni. A digitalizáció folyamata éppen azt eredményezi, hogy egyre nagyobb szükség mutatkozik azokra a szakemberekre, akik ezt a jövőben is tovább tudják vinni, gondolni és alkotni. Ha figyelembe vesszük a jelen kor követelményeit és annak feltételét, hogy valaki alkotó-, szellemi munkát végezzen, a megszerzett végzettség mellett alapfeltétellé vált a digitális írástudás, a kiváló szellemi kompetenciák és a tárgyalóképes angolnyelv-ismeret. Az iskolarendszer rendkívül merev, és nagyon lassan tudja lekövetni a világ dinamikus fejlődését, éppen ezért szükséges, hogy a szülők tudatosan válasszák meg gyermekük iskolán kívüli tevékenységét, mely egyszerre tud kikapcsolódást nyújtani és fejlődést lehetővé tenni.

A Logiscool nemzetközi programozóiskola egy olyan egyedülálló, komplex fejlődési lehetőséget ad, amely során a legkorszerűbb tudás birtokába juthat a hét—tizennyolc éves korosztály. Megtanulnak programozni, magabiztosan eligazodnak a digitális térben, elsajátítják a digitális kor etikettjét, a helyes tartalmak és értékrendek megválasztását, fejlesztik a szellemi képességeiket, gyakorlati szinten alkalmazzák a legösszetettebb matematikai, fizikai törvényszerűségeket, használják az angol nyelvet, megismerik az ötletek megvalósításának folyamatát, a tervszerű gondolkodást, valamint az önálló, a csoportos és a kooperatív munkaformákat. Mindezt természetesen játékos módon, az ő érdeklődési körükkel összhangban, amitől igazán szórakoztató, élménydús és könnyed a tanulás.

A Logiscoolban a gyerekek egy kurzus alatt 17 projektmunkát dolgoznak ki, és mindegyik eredménye egy egyedülálló videójáték vagy animáció lesz, melyet a gyerekek az ötlettől kezdve a grafikai kivitelezésen és programozáson át egészen a tesztelési folyamatokig tudnak megvalósítani. Élmény az alkotás és sikerélmény a végeredmény. Ezzel fenntartható a motiváció és a tudásszomj, mely a folyamatos fejlődést szavatolja számukra. A Logiscool oktatási platformja, a Scoolcode, rendkívül felhasználóbarát módon vezeti be a gyerekeket a programozás világába, először a vizuális, majd a programnyelvalapú programozást tanulhatják meg, utána pedig akár platformot is válthatnak, és jöhet a már gyerekkorban piacképes tudás megszerzése, hiszen a Phyton programnyelvre épülő Godot és a C# programnyelv alapú Unity platformokon a gyerekek már 3D-s játékokat, illetve applikációkat tervezhetnek, ami akár a szakmai karrierjük első lépése is lehet.

A digitális írástudás az élet minden területén hasznosítható, de fontos szempont lehet, hogy ma az IT-szektorban messze átlagon felül tudnak keresni a fiatalok, szép környezetben dolgozhatnak, és szellemi alkotómunkát végezhetnek. A tudatos szülőknek szem előtt kell tartaniuk a gyermekük igényeit és biztos jövőjét. Ez az, aminek nem szabad kényelem vagy alku kérdésének lennie.
 

Rózsa Zsombor, a szerbiai Logiscool iskolahálózat igazgatója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..