home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A politikai kampány iskolája
(tv.)
2010.08.18.
LXV. évf. 33. szám
A politikai kampány iskolája

A képzés résztvevői - Szabó Attila felvételeAugusztus 10-én délután vette kezdetét a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának kezdeményezésére A politikai kampány iskolája elnevezésű képzés. A szombatig tartó szemináriumot a pacséri Regionális Oktatóközpontban szervezték meg. Vas Ágnes...

A képzés résztvevői - Szabó Attila felvétele

Augusztus 10-én délután vette kezdetét a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának kezdeményezésére A politikai kampány iskolája elnevezésű képzés. A szombatig tartó szemináriumot a pacséri Regionális Oktatóközpontban szervezték meg.
Vas Ágnes, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke elmondta: első alkalommal szervezték meg ezt a tanfolyamot, mely a National Democratic Institute március folyamán szervezett három hónapos képzésének az ismeretanyagát hivatott továbbadni társadalmunk ifjú nemzedékének. Ez a cél annak a 8 fiatalnak a közvetítésével érhető el, aki részt vett az NDI-nek ezen a képzésén. A szemináriumra a Vajdaság több településéről érkeztek érdeklődők. Néhány nap alatt megtanulták, hogy milyen a jó politikai üzenet, mi a módszere az ajtózó kampánynak, azonkívül nyilvános szerepléseket is szimuláltak.
- A képzés során eljátszottunk egy kampányt, és a megelevenített szerepjáték során mindenki vállalt egy-egy funkciót - érzékelteti Vas Ágnes a közéleti szerep valós viszonyok közé helyezése módszerének mibenlétét.
A képzés ünnepélyes megnyitóján részt vett Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, valamint Nagy Ottó, Topolya alpolgármestere.
- A fiatalok nélkül bármely közösség halott - emelte ki Pál Károly köszöntőjében, majd hozzátette: - A közösségnek kötelessége a fiatalok támogatása. Az, hogy a szeminárium sokak figyelmét felkeltette, azt bizonyítja, hogy a fiatalok érdeklődnek a közélet iránt. Azt gondolom, hogy az itt szerzett tudást a közösségetekbe visszatérve kamatoztathatjátok majd.
Nagy Ottó, a házigazdák nevében köszöntötte a fiatalokat, majd Vas Ágnes ismertette az elkövetkező napok programját. Fremond Árpád VMSZ-es parlamenti képviselő, a továbbképzés egyik házigazdája, elmondta, hogy a párt 2007-es megújulásakor azt a feladatot jelölte ki magának, hogy minél több fiatalt bevonjon a VMSZ munkájába.
- A párt ifjúsági fórumának régi álma valósult most meg, hiszen már régóta tervezzük e tábor megszervezését. Ezelőtt is szerveztünk már különféle továbbképzéseket, de nem kimondottan a fiatalok részére. Célunk az Ifjúsági Fórum felfrissítése, hiszen hamarosan tisztújító közgyűlést tartunk - nyilatkozta Fremond Árpád.
Az előadásokat Kovács Elvira, Fremond Árpád, Juhász Bálint, Vas Ágnes, Horvát Noémi és Vidrács Krisztina tartotta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..