home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A pihenni és gyógyulni vágyók birodalma
Tóth Tibor
2023.07.08.
LXXVIII. évf. 27. szám
A pihenni és gyógyulni vágyók birodalma

A Pacséri Tófürdő 2014-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az elmúlt kilenc évben töretlen népszerűségre tett szert, a napsütésben lilás, borultabb időben barnás árnyalatú gyógyvíz hírére az ország egész területéről és Dél-Magyarországról is érkeznek vendégek.

A 65 x 65 méteres, sós vizű gyógytó és a 2018 januárjában átadott két 70 cm mélységű medencét magában foglaló fedett rész gondoskodik a jelenlévők kényelméről. Az 1400 méter mélyről felszínre törő gyógyvíz 74 fokos hőmérsékleten kerül ki a kútból, és a mederben 30—35 fokra hűl vissza. Ásványianyag-tartalma igen magas: kálium, nátrium, lítium, ammónia, kalcium, magnézium, klór, bróm, jód, fluor, hidrokarbonát, nitrát, szulfát található benne. Az elemek kiváló hatással vannak a bőrbetegségekre, izomhúzódásokra, sérülésekre, az érrendszeri, reumás, légúti és nőgyógyászati panaszokra.

A 2000 négyzetméter vízfelületű tófürdő és a 700 négyzetméter összterületű fedett rész mellett több öltöző, vizesblokk és vendéglátóipari egység foglal helyet, ahol a fürdőzők palacsintát, hasábburgonyát, lángost, fagylaltot, kávét, üdítőt és ásványvizet vásárolhatnak.

— A gyógyfürdőben gondot okozott a megfelelő erősségű áramellátás. Ennek orvoslása érdekében közvetlenül a fürdő mellett trafó épül, mely a fürdőt erősebb árammal látja el, ami a további fejlesztésekhez is megadja a lehetőséget. A szálláshelyek iránti kereslet és az ingatlanárak jelentősen megnövekedtek a faluban. Sokan apartmanokat, vendégszobákat alakítottak ki, így ma már legalább 150 férőhely várja a Pacsérra látogatókat. A gyógyfürdőhöz közeli, a falu szélén lévő utcában több apartman működik, ingatlanhoz nagyon nehéz jutni. Sokan vendéglátóiparral kezdtek foglalkozni, új üzletek nyíltak a településen, a helyi termékek kínálata is bővült. Több olyan pozitív hozadéka van a gyógyfürdőnek, amely a későbbiekben fejti ki hatását, és Pacsérnak, valamint a pacséri lakosságnak előnyére válik — mondta Szabolcski Szabolcs, Pacsér Helyi Közösségének tanácselnöke.


Szabolcski Szabolcs

A tófürdő legfőbb célja a fennmaradás, az eddig elért eredmények szinten tartása, mind a vendégek száma, mind a vendégek elégedettsége tekintetében. A pacséri fürdőbe főként a gyógyulni és a nyugalomra vágyó vendégek érkeznek, a fürdő semmiképp sem nyitna a rekreációs, szórakoztató tevékenységek felé.

— Bízunk benne, hogy az idén is legalább annyi vendégünk lesz, mint az elmúlt évben. A víz ugyanolyan jótékony hatású, kínálatunk sem változott, így reméljük, hogy a gyógyulni vágyók, az egészségturizmus iránt nyitottak ellátogatnak hozzánk — mondta Szabolcski.

A belépődíj ára tavaly óta nem növekedett. A vidékiek számára 400 dinár a felnőtt- és 200 a gyermekjegy, a pacséri lakosok pedig kedvezményes belépővel juthatnak be a létesítménybe, mely mindennap 11 és 19 óra között várja a fürdőzni, pihenni és kikapcsolódni vágyókat.

Kedden már a délelőtt folyamán többen ellátogattak a fürdőbe 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..