home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A pedagógus is folyamatosan tanul
Juhász Petra
2023.02.25.
LXXVIII. évf. 8. szám
A pedagógus is folyamatosan tanul

Egynapos szakmai továbbképzést tartottak szombaton Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A Téli Egyetem elnevezésű programot három akkreditált képzés alkotta: a Projektoktatás, A robotok alkalmazása az oktatásban (az óvodától a középiskoláig) és a Stresszkezelő, személyiségfejlesztő és kommunikációs készségeket fejlesztő tréning.

A Téli Egyetemet Pintér Krekić Valéria, a kar oktatással megbízott dékánhelyettese nyitotta meg. A képzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Projektoktatásra az óvodapedagógusokat várták, akiknek igyekeznek jó példát és gyakorlati tippeket nyújtani. Elmondta, a résztvevők a szakmai kérdéseikre is választ kapnak. 

A Magyar Nemzeti Tanácsnak is fontos a pedagógusoknak szóló szakmai napok és továbbképzések támogatása. Varjú Potrebić Tatjana, a végrehajtó bizottság tagja hangsúlyozta, a pedagógus tudja, ahhoz, hogy a kompetenciái erősödjenek és a tanulók teljesítménye fejlődjön, folyamatosan képeznie kell magát.

Az oktatásban részt vevő szakembereknek is folyamatosan meg kell birkózniuk a technika fejlődésével. Ezzel kapcsolatban az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja kifejtette, helytállni a mai pedagógusoknak a digitális világban talán az egyik legnagyobb kihívás.

— Lépést tartani a gyermekek igényeivel óriási feladat. A generációk változása, ha jól kezeli a pedagógus, és ő maga is folyamatosan képezi magát, akkor nem kell hogy akadály legyen.

Fényképezte: Juhász Petra

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..