home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A nyomtatható autó
sg.hu
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
A nyomtatható autó

Akár már jövőre elérhetővé válhatnak az első olyan gépkocsik, amelyek 3D-nyomtatóval készültek. Az új járműveket a Local Motors gyártaná, és várhatóan 18 000 és 30 000 dollár közötti összegbe kerülnek majd.

A kívánt jármű-konfiguráció a képernyőn keresztül kiválasztható, és alig két nappal később már el is készül — legalábbis ezt állítja a Local Motors. A 3D-nyomtatóval gyártott elektromos autónál a megrendelő meghatározhatja a gépkocsi színét és azt is, hogy a jármű milyen rendszerekkel legyen felszerelve. Az alkatrészeket egy automatizált egység készíti el szénszál-erősítésű műanyagból, majd összeilleszti őket. Bizonyos kábelek elhelyezése és az elektronikai rendszer beépítése során viszont szükség van szakemberekre. Amíg bizonyos utcai autók 25 000 vagy akár még ennél is több alkatrészből állhatnak, addig a Local Motors modelljei csupán 50-ből.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..