home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
A nyelvek európai napja
T.L.
2023.09.26.
LXXVIII. évf. 38. szám
A nyelvek európai napja

Ahány nyelv, annyi ember — tartja a mondás. A nyelvi sokszínűséget azonban egyfajta kulturális örökség részeként védelmezni is kell. Részben ezért is jött létre az Európa Tanács kezdeményezése 2001-ben, melynek köszönhetően minden év szeptember 26-án ünnepeljük a nyelvek európai napját. Ez a nap természetesen a nyelvtanulás fontosságára is ráirányítja a figyelmet.

Az Európai Unió egyik legfőbb erőssége a sokszínűség. Különösen igaz ez a tagországok lakosai által beszélt rengeteg nyelvre. Az Európai Uniónak jelenleg 24 hivatalos nyelve van, minden tagállam elsődleges hivatalos nyelve egyben az unióé is. Minden uniós polgárt megillet az a jog, hogy ezen a nyelven hozzáférjen az uniós dokumentumokhoz, és kapcsolatba lépjen az EU intézményeivel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..