home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A noszaiak hamarosan birtokba vehetik az új művelődési házukat
Kartali Róbert
2022.10.29.
LXXVII. évf. 43. szám
A noszaiak hamarosan birtokba vehetik az új művelődési házukat

Noszán az új művelődési ház szerkezetileg már kész, a helyiségek is be vannak bútorozva, már csak az utolsó simítások maradtak hátra, továbbá az építmény a tűzvédelmi előírásoknak is maradéktalanul meg kell hogy feleljen.

A VMSZ kampánykörútjának pénteki napján Pásztor István, a párt elnöke Fremond Árpáddal, a Magyar Összefogás listavezetőjével, Deli Andorral, a Fidesz—KDNP európai parlamenti képviselőjével, valamint a lista jelöltjeivel és Szabadka Önkormányzatának képviselőivel tekintette meg az elkészült multifunkciós épületet. A művelődési házban helyet kapott egy hatalmas színpad, melyen akár nagyobb volumenű színházi előadásokat is be lehet mutatni, továbbá konferenciaterem, közösségi tér és egy óvodai helyiség is. Mint kiderült, jövő év szeptember 1-jétől itt indít kihelyezett bölcsődei tagozatot a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény. Az épület műszaki átvétele azonban mindaddig nem történhet meg, amíg eleget nem tesznek a tűzvédelmi előírásoknak, melyek az építkezés megkezdése óta változtak meg.

— A tűzvédelmi előírások szigorítása okozta a fennakadást, ugyanis amikor az építkezés elején bevezették a művelődési házba a vizet, akkor még úgy volt, hogy az elegendő lesz, mára azonban már változtak az előírások, és más módon kell azt megoldani — összegezte lapunknak a helyszínen Kovács Elvira, a VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke. Egyúttal örömének adott hangot, mert az épületben nem csak művelődési élet fog folyni. — Lesz itt bölcsőde, és három éves korig tudnánk itt fogadni a gyermekeket, amire nagyon nagy szükség van, nemcsak Noszáról, hanem a környező falvakból is jönnének ide. Ezért is szeretnénk mihamarabb befejezni, hogy a szülők tudjanak tervezni, hogy számítsanak rá, hogy ide tudják majd hozni a gyerekeiket — magyarázta Kovács Elvira. Arról is beszélt, hogy a nagyszínpadra szeretnének vendég előadásokat is elhozni a falubelieknek, környékbelieknek, és még azt is meg tudják oldani, hogy néhány napra elszállásolják a vendégeket, mert az emeleten szobákat is kialakítottak.

— Az elmúlt ciklusokban a Magyar Nemzeti Tanács folyamatosan támogatta a noszai művelődési ház tervének megvalósítását — emelte ki nyilatkozatában Fremond Árpád. A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, hogy a végéhez közeledik a projektum, és bíznak abban, hogy a noszai közösség jövőre már birtokba veheti az épületet, mely egy közösségépítő tér lesz, ahol akár konferenciákat is lehet majd szervezni, de bármilyen más rendezvényt is, akár színházi előadásokat is be lehet mutatni. Nyomatékosította, hogy a Magyar Nemzeti Tanács következő összetételének az lesz a feladata, hogy mielőbb pontot tegyen ennek a projektumnak a végére. Ez prioritást kell hogy élvezzen, de mint mondta, az is fontos, hogy a folytonosság megmaradjon, hogy az eddig megvalósult beruházásokat, intézményeket működtetni lehessen, a félbemaradt projektumokat pedig tovább lehessen építeni az elkövetkezendő időszakban.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..