home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A normandiaihoz hasonló csúcstalálkozó Minszkben
(—)
2015.02.10.
LXX. évf. 6. szám
A normandiaihoz hasonló csúcstalálkozó Minszkben

Angela Merkel német kancellár és François Hollande francia elnök öt órán át tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában az ukrán krízisről. A találkozó után néhány nappal Minszkben újabb beszélgetést tartanak majd, melyen már Petro Porosenko ukrán elnök is jelen lesz.

Angela Merkel, François Hollande, Petro Porosenko és Vlagyimir Putyin telefonon egyeztettek a minszki találkozóról. Megállapodtak, hogy a kelet-ukrajnai válság átfogó rendezése keretében folytatják egy intézkedéscsomag kidolgozását. A német kormányszóvivő szerint Minszkben egy, a normandiaihoz hasonló csúcstalálkozóra kerül majd sor. Rendkívül nagy szükség volna egy valódi béketervre, mivel az utóbbi napokban súlyos harcok bontakoztak ki az ukrán katonák és a Moszkva-barát szakadárok között. A német kancellár és a francia elnök az újból kiéleződött ellentétek miatt, illetve a minszki egyezmény „feltámasztása” érdekében kereste fel az elmúlt napokban Kijevet és Moszkvát. A világ azonban most már a minszki tárgyalásra figyel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..