home 2024. július 20., Illés napja
Online előfizetés
A néptáncban rejlő lehetőségek
B. T.
2013.09.04.
LXVIII. évf. 36. szám
A néptáncban rejlő lehetőségek

Nagybecskereken lezajlott a X. Nemzetközi Néptáncfesztivál. Mgr. Ivan Bošnjak polgármester kiemelte, hogy a rendezvény szoros kötelék a városok, népek és nemzetek, valamint a hagyományok között.

— Úgy gondolom, Nagybecskerek város múltjában, jelenében és jövőjében ilyen és hasonló elsősorban oktató jellegű rendezvények jelenthetik a legnagyobb érdeklődést és kihívást. A néptánc oktatása alatt a gyerekek és a fiatalok számára fontosak a fennmaradt népi műveltség értékeinek megszerzése, képviselése és megtartása. A folklór különböző területei, a népzene, a népdal és a néptánc óriási lehetőséget nyújtanak a fiatalok zenei és mozgáskultúrájának fejlesztésére, valamint személyiségük formálására.

A rendezvény keretében a házigazda Pionir Művelődési Egyesület tagjain kívül felléptek még a szlovákiai Banská Bystrica, a görögországi Aliartosa és a romániai Déva városok néptáncosai.

A szerző és Pančić Ivan felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..