home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A ,,nem”-re épülő párbeszéd?!
2016.05.09.
LXXI. évf. 19. szám

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúság Fórumának Elnöksége a következő közleményt juttatta szerkesztőségünkbe:

Vajdaság magyarlakta településeit a kampánycsend előtti napokban ellepték azok a keskeny csíkban bárhová felragasztható (és felragasztott) plakátok, amelyeken egyetlen mondat állt: NEM A VMSZ

A két M betű tipográfiája a Magyar Mozgalmat hozta ki a mondatból üzenetként, ami nem építő jellegű, nem programra épülő, nem a párbeszédet kívánó választási üzenet volt, hanem mindennek az ellenkezője. 

Ugyanilyen vicsorgó mondatokat hallhattunk az MM vezetőitől a választás éjszakáján és az azt követő napokban. Ehhez képest is túllőttek a célon a mozgalmárok, amikor 2016. május 5-ei közleményükben bocsánatkérésre szólították fel Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, mert azt mondta róluk a nemzeti összetartozás bizottsági ülésén, amit mondott. Róluk, a Magyar Mozgalomról, akiknek Hitvallásuk van arról, mennyire magyarok. A Magyar Mozgalom, amely, mint közelményében írta, ,,megalakulásának első pillanatától kezdve  a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza”. Annyira, hogy a köztársasági választások kapcsán arra szólították fel híveiket — egyidőben a NEM A VMSZ ragasztócsík-plakátok megjelenésével —, hogy a Demokrata Pártra szavazzanak.

Sajátos megközelítése a párbeszédnek az, ami az első komoly megmérettetésnél részben vagy egészben (lásd a szabadkai Mozgalom-Pokret Maglai Jenő-féle listát) feladja a magyar alternatíva fogalmát, árverésre bocsájtja a Hitvallását és civil ruhában VMDK-HDK színekben politizál az elkövetkező négy évben. Anélkül, hogy a nemzetpolitikai államtitkárnak szüksége volna bármilyen segítségre ahhoz, hogy  eltájékozódjon a nemzetpolitikában, annyit azért szeretnénk hozzátenni ehhez a bocsánatkérést követelő, dölyfös és kioktató hangnemben megfogalmazott magyar mozgalmas közleményhez, hogy a rombolás már középtávon meglátszik. Akkor majd az MM ne felejtsen el bocsánatot kérni mindazoktól, akiket most átvert. A vajdasági magyar emberektől is.

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúság Fórumának Elnöksége

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..