home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A negyeddöntőben: Brazília és Kolumbia
Tóth Tibor
2014.06.28.
LXIX. évf. 26. szám

Nyolcaddöntő: Brazília–Chile 1:1 (1:1), tizenegyesekkel 3:2, Kolumbia–Uruguay 2:0 (1:0)

Nyolcaddöntő

Brazília–Chile 1:1 (1:1), tizenegyesekkel 3:2

Belo Horizonte, Estadio Mineirao, 57 714 néző, vezette: Webb (angol).

Góllövők: David Luiz a 18., illetve Alexis Sánchez a 32. percben. A büntetők értékesítői: David Luiz, Marcelo, Neymar, illetve Aránguiz, Díaz

Brazília: Julio César – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho (Ramires), Luiz Gustavo – Hulk, Oscar (Willian), Neymar – Fred (Jo)

Chile: Bravo – Silva, Medel (Rojas), Jara – Isla, Aránguiz, Diaz, Mena – Vidal (Pinilla) – Alexis, Vargas (Gutierrez).

Hatalmas dráma a világbajnokság első nyolcaddöntőjében. A nap első dél-amerikai rangadóján a chilei válogatott óriási siker kapujában állt, de három tizenegyest és kihagyott, míg a házigazdák csak kettőt, így a cariocák bejutottak a legjobb nyolc közé. Chile a világbajnokságok történetében negyedszer  búcsúzott az egyenes kieséses szakaszban Brazíliával szemben...

A házigazda jutott vezetéshez, miután Neymar szögletét Thiago Silva megcsúsztatta, a kapufánál álló David Luizról pedig a hálóba került a labda. A gyenge vb-t produkáló Hulk hibájából született az egyenlítőgól, miután egy bedobást követően eladta a labdát, Vargas Alexis Sánchezhez passzolt, ő pedig Julio César mellett a kapuba gurított. A második félidőben Hulk szabályos gólt lőtt, de Webb játékvezető szerint a csatár kézzel vette át a labdát, közben ezt vállal tette. Újabb gól nem született, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, melynek utolsó percében továbblőhette volna magát Chile, de Pinilla a tizenhatos vonaláról telibe találta a felsőlécet. A büntetők során brazil részről Willian és Hulk rontott, a chileiek közül pedig Pinilla, Alexis Sánchez és Jara hibázott, így a házigazdák a tű fokán át, de bejutottak a legjobb nyolcba.


Nyolcaddöntő

Kolumbia–Uruguay 2:0 (1:0)

Rio de Janeiro, Maracana, 73 804 néző, vezette: Kuipers (holland).

Góllövők: J. Rodríguez a 28. és az 50. percben.

Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – Aguilar, C. Sánchez – Cuadrado (Guarín), J. Rodríguez (A. Ramos), T. Gutiérrez (A. Mejía) – Jackson Martínez.

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godin, Á. Pereira (Ramirez) – M. Pereira, Á. González (Á. Hernández), Arévalo Ríos, C. Rodríguez – Cavani, Forlán (Stuani).

A nap második dél-amerikai rangadóján Luis Suárez nélkül az uruguayi válogatott nagyon halvány teljesítményt nyújtott és nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni a negyedik győzelmét jegyző Kolumbiával szemben. A labdát többet birtokló Kolumbia a 28. percben szenzációs góllal jutott vezetéshez: James Rodríguez mellel megszelídítette a labdát és hatalmas gólt lőtt Muslera kapujába. A labda elemi erővel, a kapus kezét érintve vágódott a felső lécre, majd onnan a gólvonal mögé. A második játékrészt aktívabban kezdték az uruguayiak, de öt perc játék után egy szép akció végén Rodríguez belőtte saját és csapata második gólját. A hátralévő időben Uruguay mindent megpróbált, de nem volt esélye a kiválóan focizó kolumbiaiak ellen.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..