home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A napokban kiderül, Magyarország enyhít, vagy tovább szigorít
Pannon RTV
2021.01.07.
LXXVI. évf. 1. szám
A napokban kiderül, Magyarország enyhít, vagy tovább szigorít

Újabb döntés várható a héten Magyarországon a koronavírus-járvány megfékezése érdekében korábban hozott intézkedésekről. A jelenleg is érvényben lévő szigorításokat már csaknem két hónapja vezették be az országban.

Hétfőig, azaz január 11-ig vannak érvényben azok az intézkedések, amelyeket a magyar kormány korábban hozott meg a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Csaknem két hónapja tilos este 8 óra és reggel 5 óra között az utcán tartózkodni, a magán és családi rendezvények 10 főig tarthatóak meg, a kórházakban és az idősotthonokban pedig látogatási tilalom van érvényben.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. A 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. Zárt területen mindenhol kötelező a maszk viselése.

Az éttermek és a szállodák nem fogadhatnak vendéget. Minden gyülekezés és rendezvény tilos, a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata, beleértve a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket, korcsolyapályákat, szintén tilos.

Annak ellenére, hogy a napi fertőzöttek száma már messze nem olyan magas, mint egy hónapja, az illetékesek szerint a járvány harmadik hullámát csak a vakcinával lehet elkerülni.

 

Forrás: Pannon RTV

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..