home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A nagyvárosi szórvány sorskérdései — riporterszemmel
Martinek Imre
2016.07.11.
LXXI. évf. 28. szám
A nagyvárosi szórvány sorskérdései — riporterszemmel

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) július 8-a és 10-e között rendezte meg az idei riporttáborát. Helyszínül Temesvárt, feladatául pedig a Béga-parti nagyváros soknemzetiségű szórványközösségeinek megkeresését és megszólaltatását választva.

Az oknyomozó és tényfeltáró újságírás, továbbá a szociográfiai riport eszközeivel folytatott munka eredményeként (el)készülő zsurnalisztikai alkotásokból a szervezők ezúttal is terveznek riportkönyvet megjelentetni, melynek bemutatására az idei, szeptember közepére időzített nagykárolyi közgyűlésük idején kerülne sor.

A temesvári riporttábor munkájában egyébként a vajdasági kollégák is megmártózhattak. Az Új Kanizsai Újságtól Jenei Klementina lapszerkesztő volt jelen, a Hét Nap színeit pedig Tóth Lívia főszerkesztő-helyettes és Martinek Imre, a lap állandó külmunkatársa képviselte.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..