home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A nádas helyébe parkot létesítenek Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.06.22.
LXXI. évf. 25. szám
A nádas helyébe parkot létesítenek Muzslyán

A munkálatok a tervezett ütemben haladnak — Birgit Erti, az ausztriai Caritas képviselőnője Muzslyára látogatott, ahol megtekintette a falu központjától mindössze néhány száz méterre elterülő nádas területén végzett parkosítási munkálatokat.

A képviselőnő először a helyi közösség épületében folytatott beszélgetést msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspökkel, Halmai Tiborral, a nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatójával, a pályázat koordinátorával, mgr. Hallai Zoltánnal, a helyi közösség tanácsának elnökével, valamint a tanács és a munkálatokba besegítő civil szervezetek, egyesületek valamennyi képviselőjével.

Halmai Tibor elmondta, a projektum január elsején kezdődött a nád kivágásával, majd a lecsapoló kanálisok és a terület tisztításával folytatódott. A közelmúltban elvégezték a nád vegyszeres irtásának első fázisát is. A munkálatok 2017 júniusában érnek véget, a park és zöld terület hivatalos átadására a jövő évi falunapi ünnepségen lehet számítani.

A muzslyaiak évtizedes álmának megvalósítása a 2015-ös év folyamán a nagybecskereki Caritas által a helyi tanáccsal, a civil szervezetekkel, az Önkéntes Tűzoltó Testülettel és a Szervó Mihály Általános Iskola tanulóival közösen szervezett képzésén merült fel, melynek témái a környezettudatos életmódra való nevelés és a természeti katasztrófák (árvizek, tűzesetek) története, azok megelőzése, valamint a váratlan események elleni védekezés fontossága voltak. A helybeliek ekkor fejezték ki óhajukat, hogy az említett nádas területén parkot szeretnének létesíteni.

A nagybecskereki Püspökségi Caritas felkarolta a muzslyaiak ötletét és a pályázat elbírálása után  támogatást kaptak az ausztriai, és néhány nyugat-európai Caritas szervezettől a projektum megvalósítására.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..