home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A muzslyai Petőfi Sándor MME-ben szeptember 21-én...
Kónya-Kovács Otília
2010.09.29.
LXV. évf. 39. szám
A muzslyai Petőfi Sándor MME-ben szeptember 21-én...

A muzslyai Petőfi Sándor MME-ben szeptember 21-én különleges estre került sor: Bera József, az egyesület egyik legidősebb tagja elbúcsúzott tagtársaitól. A 88. életévébe lépett Jóska bácsi a Muzslya és Nagybecskerek közötti rossz összeköttetésre panaszkodott, mert -- mint mondta -- a kijöv...

A muzslyai Petőfi Sándor MME-ben szeptember 21-én különleges estre került sor: Bera József, az egyesület egyik legidősebb tagja elbúcsúzott tagtársaitól. A 88. életévébe lépett Jóska bácsi a Muzslya és Nagybecskerek közötti rossz összeköttetésre panaszkodott, mert -- mint mondta -- a kijövetellel ugyan nem volt gond soha, hazafelé tartva azonban sokat kellett várnia a buszra, ezért legtöbbször taxit hívott, aminek költségét ma már nehezen vállalhatja egy nyugdíjas. Az utóbbi időben a vegyes kórus tagjaként tevékenykedett, régebben pedig a színészkedés volt a szívügye. A Petőfi Sándor MME megalakulása óta, tehát a negyvenes évek derekától jelen volt a művelődési életben. A legnagyobb sikerének Kánya sógor szerepének megformálását tartja -- egy alkalommal Töröktopolyán is felismerték e szerep jóvoltából! Melegség öntötte el a szívét, amikor az egyik kapuból ezt hallotta: megérkezett Kánya sógor! A tervek szerint Jóska bácsi továbbra is eljár a művelődési estekre, de a próbákat már nem tudja vállalni a jövőben.
Rontó Márta, a vegyes kórus művészeti vezetője elmondta: az emberek általában a nyugdíjba vonulásuk után tagosodnak be az énekcsoportba, mert előtte kevés a szabad idejük. A fiatalabb énekesek is érdeklődnek a föllépések iránt, s úgy tűnik, lesz utánpótlás az Aprókák énekcsoportban is. Persze az egyesületben tárt karokkal várják a jó hangú fiatalokat és az idősebb korosztály képviselőit is. Aki szereti a népdalokat, s szívügyének tekinti a népművészet továbbéltetését, jelentkezzen a Petőfi Sándor MME-ben!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..