home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
A muzsika rajza
B. Z.
2006.04.04.
LXI. évf. 14. szám
A muzsika rajza

Több évnyi pályafutása során Szalai Attila több díjat nyert. ,,Próféta volt saját hazájában' is, de a díjak zömét Magyarországon nyerte - nemzetközi mezőnyben érdemelve ki az elismerést. Műveivel tárlatokon vesz/vett részt, ,,makacs humorával' villámgyorsan az élvonalban találta magát s h...

Több évnyi pályafutása során Szalai Attila több díjat nyert. ,,Próféta volt saját hazájában' is, de a díjak zömét Magyarországon nyerte - nemzetközi mezőnyben érdemelve ki az elismerést. Műveivel tárlatokon vesz/vett részt, ,,makacs humorával' villámgyorsan az élvonalban találta magát s habár végzettsége szerint agrármérnök, a rajz, a karikatúra, az illusztráció az, ami ihletett munkára serkenti. Szerinte a téma a tévéhíradóban van. Ha a híradó ingerli az idegrendszert, akkor jó. A rajz is valamiféle ajzószer.
A minap megkapta a Magyar Kultúra Alapítvány különdíját művéért, amelyet Bartók Béla és Wolfgang Amadeus Mozart munkássága, lángelméjük és tehetségük ihletett meg.
- Közhely, ugye, ha azt mondom most, hogy engem a muzsika elbűvölt - mondja Szalai Attila. - Több dzsesszhangverseny vendége voltam, a szabadkai Szaxban is gyakran megfordulok... Így hát a Bartók-, illetve a Mozart-évfordulóról kötelességem volt ,,rajz'-ban megemlékezni.
A mű további sorsa?
- A budapesti Magyar Kultúra Alapítvány székházában több hetes tárlaton nézhető meg az alkotásom, azoké is természetesen, akik díjat, díjakat nyertek. Egyébként továbbra is pályázom, mert témaínségben nem szenvedek. Nálunk még mindig a politikai színtér az örök téma, a Kelet viszonya a Nyugathoz és fordítva, de a globalizáció rohamos terjedésével ártatlanabb vizekre is téved a rajzoló keze. A hamburgeren hizlalt rajzok divatoznak, de meglehet, hogy ez is csak múló divat, holnap vagy holnapután a valódi értékekre lehet majd összpontosítani.
Attila, gratulálunk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..