home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A műszempilláról
TÖRTELI Aurélia sminkszakértő
2014.02.05.
LXIX. évf. 6. szám
A műszempilláról

Minden hölgy hosszú, sűrű szempillákat szeretne, amelyek álmodozóvá, sőt csábítóvá varázsolják a tekintetet. Noha nem mindenkit áldott meg a sors ilyen kiváltsággal, mégsem kell csüggedni: íme itt van a legújabb divatőrület, a szempilla-beültetés.

A tincses szempilla-beültetés során a meglevő pillák tövébe ragasztjuk tincsenként a műszempillát. Egy tincs hét szálból áll, és annyi kerül a szem köré, amennyit a megrendelő kíván, illetve amennyit mi, szakemberek jónak látunk. Van, aki sűrűre kéri, van, aki megelégszik csupán néhány tincs beültetésével is.

A műszempillák felragasztása gumi alapú, bőrbarát, antiallergén hatású ragasztóval történik, amelynek hatására a tincs egy héttől tíz napig is a helyén marad. Ehhez persze elővigyázatosságra van szükség: aki például ilyen műszempillát ragasztat fel magának, ne aludjon hason, és ne tegye ki az arcát — főként a szemkörnyéket — erős dörzsölésnek. Csakis vattapamaccsal, sminklemosó szivaccsal szabad eltávolítani a szem körüli festéket, és amennyiben lehet, mellőzzük a szem dörzsölgetését is.

Én ezt a fajta szempillapótlást inkább alkalmi jelleggel ajánlom, például esküvőre, bankettre vagy egyéb ünnepi alkalomra, amelyen nagyon fontos a csinos megjelenés.

Ellentétben az ún. 3D-s műszempillákkal, ez a tincses beültetés sokkal természetesebbnek hat, nem szükséges hozzá erős, néha bőrallergiát kiváltó ragasztó, és nem utolsó sorban jóval olcsóbb is.              

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..