home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
A minőségi magyar nyelvű tankönyvekért
2024.01.17.
LXXIX. évf. 3. szám
A minőségi magyar nyelvű tankönyvekért

A Magyar Nemzeti Tanács hivatala kerekasztal-beszélgetést szervezett fordítók és lektorok számára azzal a céllal, hogy a jövőben a magyar nyelvű tankönyvek valamennyi iskolai tantárgyból és minden évfolyam számára elérhetőek legyenek. Az összejövetelen részt vett Vicsek Annamária oktatái államtitkár, és Szakállas Zsolt, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi–Nemzeti Közösségi Titkárság vezetője.

A bejegyzésben, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács a Facebook-oldalán tett közzé, olvasható, hogy az MNT az oktatás és nyelvhasználat területén folyamatosan gondoskodik a magyar nyelvű tankönyvek felvételéről az országos tankönyvkatalógusba, a versenytesztek, a kisérettségi feladatsorok és az oktatói-nevelői munka során használatos formanyomtatványok fordításáról is.

A kisebbségi törvények által garantált jogok gyakorlati megvalósulása elképzelhetetlen a fordítók és lektorok elhivatott munkája nélkül.

Az MNT követi a szerb nyelven megjelent tankönyvek listáját és ennek függvényében a továbbiakban is kezdeményezi majd a gimnáziumi és szakközépiskolai tankönyvek fordítását.

Forrás: MNT Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..