home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A mindent átmozgató tábor
Bíró Tímea
2019.07.04.
LXXIV. évf. 26. szám
A mindent átmozgató tábor

A nyári szünet a gyerekek számára elsősorban a pihenésről, a strandolásról és a közös, baráti programokról szól, amikor sötétedésig lehet játszani az utcán.

A sok pihenés közepette viszont rengeteg élményt tud nyújtani egy nyári tábor, mely színesítheti és emlékekkel gazdagíthatja a vakációt.

Zentán az idén először szervezték meg a Mozgásfejlesztő Élménytábort június 17-e és 21-e között öt-hét éves gyerekek számára. Sóti Csilla és Herfert Nóra táborvezetők két részre osztották a foglalkozásokat, Csilla vezette a mozgásfejlesztő részt, Nóra pedig az élménypedagógiai játékok felelőseként, vezetőjeként koordinálta az ötnapos eseményt.

Sóti Csilla lapunknak elmondta, nagyon örülnek annak, hogy a zentaiak összefogásával létrejöhetett a tábor.

— A Zentai Sportszövetség lehetőséget adott arra, hogy a tábor idején használjuk a sportcsarnokot, emellett az atlétikapályát, illetve a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium épületében ebédeltünk. Maximum húsz fő jelentkezését vártuk, és a felhívás után néhány nap alatt betelt a létszám. Egy önkéntes segített nekünk a munkában, így hárman tudtunk a gyerekekkel dolgozni, akik két csoportra voltak osztva. A tábor mindennap 8 órától 16 óráig tartott, közben tízórai, ebédszünet és uzsonna töltötte fel a gyerekeket energiával.

A játékos foglalkozások által fejlesztették a gyermekek nagymozgását, egyensúlyérzékét, mozgáskoordinációját, finommotorikáját, a két agyfélteke közötti együttműködést (mely elengedhetetlen a sikeres tanuláshoz), mindemellett a kognitív funkciók (pl. figyelem, problémamegoldó gondolkodás) „edzése” is szerepet kapott a tábor során.
Fontos szempont volt továbbá, hogy az élménypedagógia által fejlesszék a gyerekek csoportokban való együttműködését és a kreativitást.

— Az elsődleges célunk a mozgás megszerettetése volt a gyerekekkel, valamint annak elérése, hogy megnyíljanak a társaik előtt, merjenek kisebb csapatokban dolgozni. A játékos feladatok során eszközöket is használtunk, például funkcionális létrát és babzsákot. A nagy érdeklődésre való tekintettel elképzelhető, hogy még egy tábort tartunk az idén, illetve jövőre is megnyitja a kapuit a Mozgásfejlesztő Élménytábor — fűzte hozzá Sóti Csilla.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..