home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A mi utcánk, a mi jövőnk!
(—)
2014.10.01.
LXIX. évf. 40. szám
A mi utcánk, a mi jövőnk!

Az európai mobilitási hét alkalmából a magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdetett A mi utcánk, a mi jövőnk! címmel. A különböző korosztályok képviselői — az óvodásoktól egészen a felnőttekig — rajz, fotó és közös családi alkotás kategóriában nevezhettek.

A nemzetközi pályázaton többek között Szabadka községbeli gyerekek is részt vettek. Alkotásaikban olyan, a természethez és a valódi közösségi élethez közelebb álló (élet)teret örökítettek meg, amelyben az autók uralta utcaképet egy alternatív, közösségbarát környezet váltja fel. 

A budapesti Fővárosi Növény- és Állatkertben szeptember 19-én megtartott díjátadóra a következő díjazott gyermekek utaztak el pedagógusuk kíséretében: Bleszity Hajnalka, Csiszár Amanda (Pinocchio óvoda, Szabadka), Szalai Kitti, Szalai Violetta, Varga Zita, Szalai Noémi, Szalai Klaudia (Petőfi Sándor Á. I., Hajdújárás), Dubicsánác Roland, Jenei Noel (Đuro Salaj Á. I., Szabadka), Péter Márk (Október 10. Á. I., Szabadka), Strudl Virág (Jovan Mikić Á. I., Szabadka), Szakáll Edina (Jovan Jovanović Zmaj Á. I., Szabadka) és Zsiga Anett (EmArt műhely, Szabadka).

A díjátadón való részvételt — ezzel együtt az állatkerti séta feledhetetlen élményeit — a szabadkai önkormányzat támogatása tette lehetővé. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..