home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A mezőgazdasági szervezetek többsége elfogadta a kormány ajánlatát
2023.05.22.
LXXVIII. évf. 20. szám
A mezőgazdasági szervezetek többsége elfogadta a kormány ajánlatát

A mezőgazdasági szervezetek többsége elfogadta a kormány ajánlatát

Megegyeztek a szerb kormány és egyes mezőgazdasági szervezetek képviselői – nyilatkozta a Tanjug hírügynökségnek május 20-án Nedeljko Savić, a mezőgazdasági termelőket tömörítő Stig nevű szervezet elnöke, aki hozzátette: nem lesznek többet útlezárások.

A belgrádi egyeztetés több órán át tartott, végül 5 szervezet elfogadta a kormány javaslatát, míg további 2 tömörülés válaszára várnak.

Arról egyeztek meg, hogy az eddigi 9 ezer dinárról 18 ezerre emelik a hektáronkénti támogatást, a lecsapolási illetéket pedig 50 százalékkal csökkentik, sőt 2024. január elsejétől meg is szüntetik. Emellett újévtől hektáronként 100 liter dízel üzemanyagig nem számolnak fel adót és jövedéki adót sem.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..