home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A média szolgálatában
(re)
2004.12.15.
LIX. évf. 50. szám
A média szolgálatában

Fotó: Szabó AttilaSzabadkán járt a tartományi tájékoztatási titkár,,Örömömre szolgál, hogy itt lehetek, és hogy a szabadkai önkormányzattal ilyen jó együttműködést sikerült kialakítanunk -- mondta többek között Milorad ÐUKIĆ tartományi tájékoztatási titkár azon a fogadáson, amelyre a...

Fotó: Szabó Attila

Szabadkán járt a tartományi tájékoztatási titkár
,,Örömömre szolgál, hogy itt lehetek, és hogy a szabadkai önkormányzattal ilyen jó együttműködést sikerült kialakítanunk -- mondta többek között Milorad ÐUKIĆ tartományi tájékoztatási titkár azon a fogadáson, amelyre a Városházán került sor csütörtökön, december 9-én.
A titkár elmondta továbbá, hogy a minél magasabb színvonalú tájékoztatás érdekében a tartományi illetékes titkárság mindent elkövet, de erre a helyi önkormányzatokkal, valamint a kisebbségi sajtó és elekrtonikus média esetében a nemzeti tanácsokkal való, minél szorosabb és átfogóbb együttműködésre van szükség. Kiemelte: a jelenlegi tájékoztatási törvény nem igazán ad teret az objektív tájékoztatásra, és ezen a helyzeten mielőbb változtatni kell. Ez vonatkozik az elektronikus média privatizálását előirányzó törvényre is, amelynek számos tétele még nincs tisztázva. Milorad Ðurić kifejtette: mint magánember nem helyesli azt, hogy az önkormányzatok alapítói legyenek a rádió-, illetve a televízióállomásoknak, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy ezek többségének működése éppen az önkormányzatok támogatásától függhet.
KUCSERA Géza, Szabadka polgármestere is kedvezően értékelte a tartományi tájékoztatási titkársággal való együttműködést, dicsérte a szabadkai médiumok munkáját és annak a reményének adott hangot, hogy a polgárok, az önkormányzat és a tájékoztatási eszközök továbbra is jól együtt tudnak majd működni
Milorad Ðurić és munkatársai tárgyalásokat folytattak Saša VUČINIĆTYEL, a községi képviselő-testület elnökével, a Magyar és Horvát Nemzeti Tanács képviselőivel, valamint részt vettek a Szabadkai Rádió napja alkalmából szervezett ünnepi fogadáson is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..